Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na Yönelik Sözleri

Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün: 'Siyasette kadın olmak hem ailenize hem çocuğunuza sahip çıkmak hem de görevinizin başında olmak çok iyi odaklanmayı ve çok disiplinli olmayı gerektiriyor. Bu anlamda kadınlar daha fazla desteği hak ediyorlar.'

Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine ilişkin, 'Siyasette kadın olmak hem ailenize hem çocuğunuza sahip çıkmak hem de görevinizin başında olmak çok iyi odaklanmayı ve çok disiplinli olmayı gerektiriyor. Bu anlamda kadınlar daha fazla desteği hak ediyorlar.' dedi.

Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimle gelmiş bir belediye başkanı olarak kadın siyasetçilere karşı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakışıksız tavrını kınadığını söyledi.

Siyasette kadın olmanın zorluklarına değinen Akgün, şöyle konuştu:

'Siz, 'Okuma, başörtülüsün yöresel kıyafetler giyiyorsun, evden dahi çıkma' derken ben AK Parti'den belediye başkanı seçildim. Bir AK Parti'de siyaset yapan kadına bakın bir de sizin tavrınıza bakın. Kadınlar için gündelik hayat dahi zor. Siyasette kadın olmak hem ailenize hem çocuğunuza sahip çıkmak hem de görevinizin başında olmak çok iyi odaklanmayı ve çok disiplinli olmayı gerektiriyor. Bu anlamda kadınlar daha fazla desteği hak ediyorlar.'

Akgün, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun siyasi duruşu ve hanımefendiliğiyle örnek alınacak bir insan olduğunu kaydetti.

Ramazanoğlu'na karşı yapılan davranışı kadını siyasetten soğutma çabası olarak gördüğünü vurgulayan Akgün, 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu tavrına sessiz kalanlar asıl takiyyecilerdir. Böyle bir davranış CHP genel başkanına yakışmayan bir davranıştır. Bu tavra karşı her düşünceden her görüşten bir kadını birlik olmaya davet ediyorum.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA