İztuzu Yüzme Yarışının Tanıtımı Yapıldı

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinin Dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nda, 17 Nisan Pazar günü düzenlenecek olan yüzme yarışının tanıtımı yapıldı.

İztuzu Yüzme Yarışının Tanıtımı Yapıldı
Dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nda gerçekleştirilecek Uluslararası Dalyan Açık Su Yüzme yarışının tanıtımı Ortaca Dalyan Turizm Derneğinin düzenlediği kokteyl ile yapıldı.

Tanıtım kokteyline Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Ortaca Garnizon Komutanı J. Yzb. Haluk Türkoğlu, Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Ortaca Dalyan Turizm Derneği Başkanı Sezgin Yiğit ve çok sayıda davetli katıldı.

Tanıtımın açılış konuşmasını yapan Ortaca Dalyan Turizm Derneği Başkanı Sezgin Yiğit, bölge turizminin 12 aya yayılmasının önemine değindi.

Yiğit; ‘’5 aylık süreç içerisine sıkışmış olan sezonu daha uzun süreye yaymak amacı ile kısa süre önce kurulan derneğimizin ilk çalışması olarak İztuzu sahilinde gerçekleştireceğimiz Uluslararası Dalyan Açık Su Yüzme yarışını organize ettik. Yüzme yarışının bölge turizmine artı değer kattığına inanıyoruz. Bu organizasyonun ardından gündemimizde olan çeşitli projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Gerçekleştireceğimiz projeler ile bölge turizmine katkı sağlamaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Uluslararası Dalyan Açık Su Yüzme yarışı organizatörlerinden Hakan Evrensel ise 300 sporcu ile planladıkları yarışmada 400 sporcu sınırını aştıklarını dile getirdi.

Yarışma esnasında belgesel çekimi yapılacağını da belirten Evrensel, ‘’Türkiye’de 8 noktada yapılmakta olan açık su yüzme yarışı Dalyan ile birlikte 9 noktaya çıktı. Muğla’da ise Dalyan ile birlikte 3 ayrı noktada açık su yüzme yarışı yapılmakta, projenin organizasyonunda Ortaca ve Dalaman Belediyelerinin önemli katkıları oldu. Belediyelerimize ve katkısı olan herkese teşekkür ederim’’ dedi.

Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, turizm açısından kriz olarak adlandırılan dönemin fırsata çevrilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Zor şartlarda farklı güzelliklerin ortaya çıkabileceğini hatırlatan Kaymakam Ürkmezer, ‘’Turizmimizi 12 aya yaymak için farklı kurumlar ve sivil toplum kuruluşları el ele vererek başarılı projeler ortaya çıkarıyor. Bu projelerin bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA