İnşaat Gayrimenkul Fuarlarını 23 Ülkeden 60 Bin Kişi Ziyaret Etti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde düzenlenen ‘Bursa İnşaat 2016’ ve ‘IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı’ sona erdi. 5 gün boyunca 23 ülkeden yaklaşık 60 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuarlar, gayrimenkul ve inşaat sektörünün iş hacmini ve satışlarını yükselterek ülke ekonomisine büyük katkı sağladı.

İnşaat Gayrimenkul Fuarlarını 23 Ülkeden 60 Bin Kişi Ziyaret Etti
BTSO ve TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. iş birliğiyle İMSİAD ve BEMO destekleriyle düzenlenen ‘IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı’ ve ‘Bursa İnşaat 2016 Fuarı’ sona erdi. Gayrimenkul yatırımcılarının 2 ayrı salonda, İnşaat Fuarı iştirakçilerinin ise 4 ayrı salonda projelerini ve ürünlerini sergilediği organizasyon, başta Körfez ülkelerinden gelen heyetler olmak üzere yurt içi ve yurt dışından birçok sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturdu. Fuarda 280’i aşkın firma stant açtı.

Nitelikli alıcıların önemli yatırımlarla buluştuğu ve iş profesyonellerinin yoğun ilgi gösterdiği fuarlar, Türkiye ve Bursa’nın gayrimenkul ve inşaat sektöründeki gücüne güç kattı. BTSO ve TÜYAP Bursa işbirliğiyle Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Suudi Arabistan, Almanya, Bahreyn, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Filistin, Fransa, Irak, İran, İsrail, Katar, KKTC, Libya, Lübnan, Suriye gibi 22 yabancı ülkeden gelen iş adamları, katılımcı firmalar ile iş bağlantıları kurdu. Polonya ve Brezilya başkonsolosluklarının da stant açarak katılım sağladığı fuara ayrıca Kerkük Ticaret ve Sanayi Odası’ndan bir heyet ile Cezayir OASIS Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Behmene Brahim de ziyaretlerde bulundu.

BURSA, KÖRFEZ ÜLKELERİNİN GÖZDESİ

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, fuarcılığın günümüzün en önemli tanıtım ve pazarlama stratejileri arasından birisi olduğunu söyledi.

Başkan Burkay, Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların bu sene farklı bir konseptle kapılarını açan IRES Gayrimenkul Fuarı ve İnşaat 2016 Fuarı’na yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Başkan Burkay, “Fuarlar gayrimenkul ve inşaat sektörüne yön verirken, iş hacmine büyük katkı sağladı. Bursa’nın tanıtımına öncülük eden fuarlar, aynı zamanda kentin turizmine ve ticaretine de destek oldu. TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ. ile birlikte düzenleyeceğimiz yeni fuar organizasyonları bundan sonra da Bursa’ya ve ülkemize değer katacağına inanıyorum” dedi.

IRES Bursa Gayrimenkul ve İnşaat 2016 fuarlarında firmaların önemli satışlar gerçekleştirdiğini hatırlatan Başkan Burkay, “Bursa’yı Türkiye’nin en önemli fuarcılık merkezlerinden birisi olmasını hedefliyoruz. Her alanda olduğu gibi Bursa da fuarcılıkta Türkiye’de farkını ortaya koyuyor. Alanında Türkiye’nin en büyüğü olan IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı ve İnşaat 2016 Fuarımız bizim için büyük önem taşıyor. Sektör temsilcilerimizden gelen talepler doğrultusunda bu yıl ayrı bir fuar olarak düzenlediğimiz IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı, firmalarımız tarafından oldukça beğenildi. İlk yılında alanında en büyük gayrimenkul fuarını Bursa’ya kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu kapsamda fuarlarımıza katılım sağlayan tüm firmalarımıza şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA