Diyarbakır'da Belediyeye Ait Sosyal Tesisler Artıyor

Diyarbakır’da, Hevsel sosyal tesislerinin ardından, Parkorman ve Devegeçidi’nin de artık Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından işletileceği bildirildi.

Diyarbakır'da Belediyeye Ait Sosyal Tesisler Artıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme Daire Başkanı Zehra Demir, belediyeye ait parklarda sosyal tesis alanları olduğunu, bu alanların yıllardır daha çok kafeterya şeklinde özel işletmeciler tarafından işletildiğini söyledi.

Bu alanlardaki işletmecilik ve fiyat tarifesi bakımından halktan eleştiri alındığını belirten Demir, son iki yılda başlatılan çalışmayla söz konusu alanların halka açık yerler haline getirilmeye çalışıldığını ifade etti.

Parklardaki alanların sosyal tesislere dönüştürüleceğini ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından işletileceğini kaydeden Demir, çalışma yapmak için mevcut yerlerin sözleşmesinin bitmesini beklediklerini dile getirdi.

Hevsel sosyal tesislerinin halka açık alan olarak yeniden düzenlediğini, girişin ücretsiz olduğunu, sunulan hizmetlerin ucuz ve kaliteli olduğunu aktaran Demir, aynı çalışmaların Devegeçidi piknik alanı için sürdüğünü, Parkorman’daki alanda da her kesimin faydalanabileceği sosyal tesis kurmak için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.



Parkorman’da yer alan bir işletmenin son iki yılda kira ödemediğini dile getiren Demir, işletmecinin 600 bin lira civarında kira borcu olduğuna dikkat çekti. Demir, yazılı ve sözlü tüm uyarıların yapıldığını, buna rağmen bir dönüş alamadıklarını ve sözleşmeyi tek taraflı feshettiklerini söyledi.

belirterek, sözleşmenin feshinin ardından işletmenin boşaltıldığını, alanda şu anda Parkorman’ın ve diğer parkların güvenliğini sağlamak amacıyla geçici zabıta amirliği kurulduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA