BM'den Deyr Ez-Zor'a Havadan Gıda Yardımı

BM Dünya Gıda Programı, Suriye’de DAEŞ kuşatması altındaki kente Mart 2014’ten bu yana ilk kez havadan gıda yardımı ulaştırdı.

Birleşmiş Milletler’in (BM) merkezi Roma'da bulunan örgütü Dünya Gıda Programı (WFP), Suriye’nin doğusunda terör örgütü DAEŞ’in kuşatması altındaki Deyr ez-Zor kentine, aylar sonra havadan 20 tonluk gıda yardımı ulaştırdı.

WFP’den yapılan yazılı açıklamada, Suriye’nin doğusunda kuşatma altında bulunan ve açlık çeken çok sayıda kişiye ev sahipliği yapan Deyr ez-Zor kentine havadan indirme yöntemiyle gıda yardımının ulaştırıldığı bildirildi.

Açıklamada, 2 bin 500 kişiye bir ay yetecek ölçüde, temel besin maddeleri olan fasulye, nohut, pirinç içeren toplam 20 tonluk acil gıda yardımının, WFP’ye ait uçakla yüksek irtifadan Deyr ez-Zor’a bırakıldığı belirtildi.

Ürdün'ün başkenti Amman'dan havalanan WFP uçağının, içi yiyecek dolu 26 paketi kent üzerindeyken havadan paraşütle bıraktığı, bunlardan 22’sinin Deyr ez-Zor'daki WFP ortağı olan Suriye Arap Kızılayı tarafından toplandığı, nereye indiği henüz belli olmayan 4 paketin akıbetini tespit etme çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

WFP’nin havadan ulaştırdığı yardım, 200 bin sivilin yaşadığı DAEŞ kuşatması altındaki Deyr ez-Zor kentine Mart 2014’ten bu yana ulaştırılan ilk insani yardım olma özelliği taşıyor. WFP, daha önce geçen şubat ayında yine havadan yardım ulaştırmayı denemiş ancak bu deneme, başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Kaynak: AA