Tuluyhan Uğurlu Bükreş'te Konser Verecek

Yunus Emre Enstitüsü Bükreş temsilciliğince düzenlenen konser, 13 Nisan akşamı gerçekleşecek.

Dünyaca ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, Yunus Emre Enstitüsü'nce (YEE) düzenlenen 'Piyano Aşkı Anlatıyor' konseriyle Bükreşli müzikseverlerle buluşacak.

Bükreş'in prestijli salonlarından Ateneul Roman-Filarmonica Gerorge Enescu'da sahne alacak olan Uğurlu, YEE Bükreş temsilciliğinin düzenlediği konserde Romen sanatseverlere müzik ve görüntülerle maddi ve manevi aşkı anlatacak.

Geçtiğimiz yıl da Balkanlar’da Köstence ve Tiran’da sahneye çıkan Uğurlu, “Ortadoğu ve Balkanlar’da konser vermenin kendisini evinde gibi hissetmesine neden olduğunu” ifade etti.

Daha önce de Yunus Emre Enstitüsü ile başarılı konserler gerçekleştirdiğini belirten Uğurlu, konser hakkında şunları söyledi:

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin yıllardır ihtiyacı olan bir yerde çok önemli çalışmalar yapıyor. Çok genç ve dinamik ekiplerle dünyanın pek çok ülkesinde açılan temsilciliklerde az elemanla çok büyük işlere imza atılıyor. Bir yandan Türkçe dersleri veriliyor, sürekli etkinliklerle kültürümüz tanıtılıyor. Bulundukları ülkelerde güzel dostluklar kurmuşlar. Yorulmak bilmeden çalışıyorlar. Amatör ruhla yapılan profesyonel çalışmalar ülkemizin tanıtımı için çok yararlı. Bu nedenle Yunus Emre Enstitüsü ile yaptığımız konserler, etkinlikler benim için çok değerli.'

Konser, 13 Nisan Çarşamba akşamı gerçekleşecek.
Kaynak: AA