'Huzurevi', AUFF'de Yarışacak

Yönetmen Toklu: 'Filmde, tarlalar kapitalizmin büyük fabrikalarını, kuşlar da o fabrikalardaki işçileri temsil ediyor.'

Yönetmen Ahmet Toklu'nun ikinci kısa filmi 'Huzurevi', 27. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde (AUFF) finalde yarışacak.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, tarlalar arasındaki bir huzurevinde geçen film, kanser hastası Havva'nın, ilaçlarını alamadığı için bunalıma sürüklenişini ve tekerlekli sandalyeye mahkum yaşamak zorunda kalan dilsiz Cennet karakteriyle aralarındaki yanlış anlaşılmayı konu ediniyor.

Suna Selen, Ebru Ojen Şahin ve Hülya Gülşen Irmak gibi isimlerin rol adlığı filmin görüntü yönetmenliğini de Halil Aslan üstleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen yönetmen Toklu, film için mekan bulmakta oldukça zorlandıklarını ve huzurevi binasını özel efektle tarlaların arasına eklediklerini belirtti. AUFF'nin 'Ulusal Kısa' kategorisinde yarışacak filmin senaryosunu da kaleme alan Toklu, 'Huzurevi'nin, daha fazla izleyiciye ulaşmasını istediğini aktardı.

Toklu, filmin 'Altın Portakal Film Festivali' ve 'Akbank Kısa Film Festivali' gibi organizasyonlarda da yer aldığını kaydederek, profesyonel oyuncular ve teknik ekiple çalışmanın işlerini kolaylaştırdığını vurguladı.

Daha önce sinema filmleri ve çeşitli dizilerde yönetmen yardımcılığı yaptığını anlatan Toklu, 'Çekimlerimizi 1 gün içinde, 10 saatlik yoğun bir çalışmayla bitirdik. Filmin ismi ve konusu her ne kadar 'Huzurevi' olsa da meseleye oldukça huzursuz bir yerden bakmaya çalıştım. Huzurevinin tarlalar arasında olması ve silah sesiyle kuşların tarlalardan uzaklaştırılması, benim açımdan kapitalizm ve insan metaforu olarak yer alıyor. Filmde, tarlalar kapitalizmin büyük fabrikalarını, kuşlar da o fabrikalardaki işçileri temsil ediyor. Çünkü kapitalizm, insanlara hayatta kalabileceği kadarını verip, onların daha fazlasını almasına izin vermiyor.' ifadelerini kullandı.

AUFF, 28 Nisan-8 Mayıs'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA