Antalya Valisi Türker Açıklaması

'22 Nisan günü açılışı yapılacak EXPO 2016'nın bir dönüm noktası olduğu Aksu'da, taşkın koruma ve raylı sistem gibi yatırımlara bakmak yeter'.

Antalya Valisi Muammer Türker, Aksu ilçesi için EXPO 2016'nın bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Türker, Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binasının açılış töreninde, Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıl dönümünü kutladı ve tüm şehitlere rahmet diledi.

Türker, terör olgusunun ülke için yeni olmadığına işaret ederek, 10 Nisan'ları terörün sol bulduğu ortamlarda daha coşkulu kutlamak istediklerinin altını çizdi.

Türkiye'nin her şeye rağmen hızla büyümeye devam edeceğini vurgulayan Vali Türker, şunları kaydetti:

'Türkiye'nin ekonomide hızla büyüdüğünü görmek için uzağa gitmeye gerek yok. 22 Nisan günü açılışı yapılacak EXPO 2016'nın bir dönüm noktası olduğu Aksu'da, taşkın koruma ve raylı sistem gibi yatırımlara bakmak yeter. Devletimiz yerel yönetimlerle birlikte yatırımlar yapıyor. Özel sektör buna ciddi katkı sunuyor. Ülkemizin her köşesi adeta bir şantiye gibi.'

Türker, konuşmaların ardından yeni hizmet binasının yapımında emeği geçen Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve eski belediye başkanı İsa Yıldırım ile inşaata katkı sağlayan iş adamlarına teşekkür plaketi verdi.

Açılışa, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül ile hayırseverler de katıldı.
Kaynak: AA