Ulusal Kanser Haftası Etkinlikleri

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şubesi tarafından, farkındalık oluşturmak amacıyla fidan dikimi gerçekleştirildi.

Antalya'da, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla fidan dikim töreni düzenlendi.

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, dünyada ve Türkiye'de ölüm sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sırada kanserin olduğunu belirtildi.

Türkiye'de her yıl yaklaşık 97 bin erkek, 62 bin kadın olmak üzere 159 bin kişinin kanser tanısının alındığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü tarafından her yıl 14 milyon kişinin kanser olduğunu bunların 8 milyonunun ise hayatını kaybettiği söylenmektedir. Türkiye'de erken tanısı mümkün olan meme, rahim ağzı ve bağırsak kanseri için ücretsiz uygulanan ulusal tarama programları mevcuttur. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığının koordinatörlüğünde Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, 40-69 yaş kadınlara meme, 50-70 yaş kadın ve erkeklere kolorektal ve 30-69 yaş kadınlara serviks kanser taramaları, Kanser Erken Teşhis,Tarama ve Eğitim Merkezi ve aile hekimliklerinde ücretsiz olarak sunulmaktadır.'

Açıklamada, Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şubesinin organizasyonuyla kanser konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Döşemealtı ilçesi Düzlerçamı mevkisinde fidan dikme etkinliğinin düzenlediği belirtildi.
Kaynak: AA