Erenoğlu Açıklaması Yol Ve Kaldırım Çalışmasında Engelli Vatandaşlar Unutulmasın

Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü’nün Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde bulunan Manavgat Ortopedik Engelliler Derneği’ni ziyaret etti. Kaymakam Günlü, engellilerin önündeki engellerin kaldırılması için elinden geleni yapacağını söyledi.

Erenoğlu Açıklaması Yol Ve Kaldırım Çalışmasında Engelli Vatandaşlar Unutulmasın
Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü’nün derneğe yaptığı ziyarette Dernek Başkanı Selkan Erenoğlu, Başkan yardımcısı Süleyman Demir, Sayman Nadir Numanoğlu, Dernek Danışmanı Serkan Sağlam ve Emine Kutvel, Ömer Çakar, Yeşim Ertürk ve Ahmet Doğan isimli üyeler hazır bulundu.

Kaymakam Günlü’yü derneklerinde görmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Selkan Erenoğlu “Öncelikle devlet büyüklerimizden ve ilçe yönetiminden biz engellilerin önlerindeki tüm engelleri kaldırıp bizlerin hayatımızın daha kolay yaşam sürebilmemizi sağlayan projeler üretmelerini, en önemli sorun ulaşımlarda çektiğimiz zorlukların biran önce çözüm bulmalarını bizlere ne kadar imkanlar sunulursa bizlerde o kadar engelliye ulaşıp ihtiyaçlarını karşılayabilirsek devlet ve ilçe yönetimin üstünden o kadar yük kalkmış olur” dedi.

BİZLER DİLENCİ DEĞİLİZ!

Manavgat esnafına resmi kayıtlı numaralı yardım ve bağış kutuları dağıttıklarını belirten Dernek Başkanı Erenoğlu, dilenci olmadıklarını belirtti.

Selkan Erenoğlu, “Esnaflara gidip dilenci gibi dilenmektense bizlerde böyle kutular koyup insanların gönlünden ne koparsa atmalarını buralardan gelen bağışlarla derneğimizin ve üyelerimizin engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. Esnaflarımızdan ricamız kapı kapı dolaşan ve derneğimizin adını kullanan kişiler konusunda dikkatli olmalarıdır” diye konuştu.

ENGELLİLER İÇİN NAKİL ARACI İSTİYORUZ

Geçtiğimiz günlerde Manavgat’ta bir otele 400 dolayında engellinin geldiğini belirten Erenoğlu “Gönlümüz isterdi ki üyelerimizle birlikte gidip bu misafirlerimizle görüşelim. Onları Manavgat’a derneğimize davet ederek hem Manavgat’ımızı tanıtalım hem de derneğimizin çalışmaları hakkında bilgiler verelim. Ne var ki 3-4 arkadaşımızın birlikte gidip gelebileceği bir aracımızın olmaması nedeniyle bu isteklerimizi gerçekleştiremiyoruz. Evinden çıkamayan arkadaşlarımızı derneğimize ve Manavgat’ta gerçekleştirilen etkinliklere getiremiyoruz. Acilen 3-4 kişiyi taşıyabilecek bir nakil aracına ihtiyacımız var” dedi.

KALDIRIMLAR VE YOLLAR ENGELLİLERE ENGEL

Manavgat’ta kaldırım ve yolların engelli vatandaşlar düşünülmeksizin yapıldığına dikkat çeken Erenoğlu, “Geçtiğimiz günlerde kaymakamlığın arkasında bulunan bir restauranta engelli arkadaşlarımızla birlikte gitmek istedik. Üzülerek söylüyorum ki vatandaşlar bizlerin tekerlekli sandalyelerini tutup kaldırmasalar bizim oraya gitmemiz mümkün olmayacaktı. Bazı işyerleri bizi hiçe sayıp kaldırımı tamamen kapatıyor. Utanmasalar sizin ne işiniz var diyerek bizi azarlayacaklar. Sadece işyerleri değil bazı araç sürücüleri özürlü araçlarının yerine ve kaldırımlara araçlarını park ederek bize en büyük engeli koyuyor. Manavgat’ta düzenleme yapılan yol ve kaldırım çalışmalarında engelli vatandaşların göz ardı edilmemesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA