Elazığ'da İş Adamları Ve Esnaf Odaları Bilgilendirildi

Elazığ Valiliği koordinesinde işadamları ve esnaf odalarına KOBİ’ler ve ekonomik faaliyetler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Elazığ'da İş Adamları Ve Esnaf Odaları Bilgilendirildi
Elazığ Valiliği koordinesinde Kredi Garanti Fonu ve KOSGEB tarafından işadamlarına ve esnaf odalarına KOBİ’ler ve ekonomik faaliyetlerini yürüten diğer kuruluşlarla ilgili verilen hizmetler ve destekler hakkında seminer verildi.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Vali Murat Zorluoğlu, Ak Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Ömer Serdar, Kredi Garanti Fonu A.Ş Genel Müdürü İsmet Gergerli, KOSGEB Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu, iş adamları ve Esnaf odaları başkanları katıldı.

TÜİK verilerine göre, Türkiye’nin ekonomik büyümesinin yüzde 4 oranında gerçekleşmesinin sevindirici bir durum olduğunu belirten AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Ömer Serdar, “Bu rakam Avrupa ülkelerinin tamamın 2 katı oranında büyümedir. Bu zor şartlarda bu ülke bu büyümeyi gerçekleştiriyorsa inşallah bu şartlar aşılırsa sizlerin de gayretleriyle Türkiye olarak önümüz ve ufkumuz açık olacaktır. Onun için bugün burada önemli bir çalışma yapacağız" dedi.

Dünyanın 18’inci ve Avrupa’nın 7’inci büyük ekonomisi olan Türkiye’nin, en güçlü ekonomilerin temsil edildiği G20’ninde faal bir üyesi olduğunu aktaran Vali Murat Zorluoğlu, "Küresel mali kriz nedeniyle birçok ülke ekonomisinin daralma gösterdiği bir dönemde Türk ekonomisi 2008 ve 2009 da ki birkaç istisna dışında 2010 ve 2011 yıllarında sırasıyla yüzde 9,2 ve yüzde 8,5 oranında büyüme hızı yakalamıştır. 2002 ve 2014 döneminde gayri safi yurt içi hasıla büyüme oranı ortalama yüzde 4,9’dur. 2010 ve 2014 yıllarında ise yüzde 5,4 olarak gerçekleşmiştir. Dün açıklanan verilerde de gördük ki 2015 yılında ülkemizde yüzde 4 oranında büyüme gerçekleşmiştir. Gayri safi yurt içi hasıla kişi başına bakıldığında 10 bin doların üzerine çıktığını memnuniyetle görmekteyiz" diye konuştu.

Ekonomik başarıların ardından ki en önemli aktörlerden birinin KOBİ’ler olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, “Gelişmiş ülkeler dahil pek çok ülkede KOBİ’ler üretimin, sanayinin, ticaretin ve ekonominin omurgasını oluşturmaktadır. KOBİ’ler yeni istihdam alanı yaratılması katkıları, piyasa koşullarındaki değişikliklere uyum sağlama becerileri, yetenekleri, ekonomik ve sosyal kalkınmanın sağlanmasındaki etkileri ile gelişmiş ve gelişmekte olan ülke ekonomilerinde gün geçtikçe daha vazgeçilmez kurumlar olmaktadırlar” ifadelerinde bulundu.

Kredi Garanti Fonu Şubesi’nin Elazığ’da açılması için hazırlıklara başlayacaklarını belirten Kredi Garanti Fonu A.Ş Genel Müdürü İsmet Gergerli, kısa bir süre içerisinde Elazığ’da şube açacaklarını duyurdu.

Toplantı daha sonra Kredi Garanti Fonu A.Ş Genel Müdürü İsmet Gergerli ve KOSGEB Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu’nun katılımcılara seminer vermesiyle sone erdi.
Kaynak: İHA