Ağrı Valisi Işın'dan Köy Ziyareti

Vali Işın: 'Çocuklarımız büyüdüklerinde sizi üzmesinler. İyi ve faydalı insan olsunlar. Katil, yıkıcı, bölücü ve terörist olmasınlar. Biz, insanların yaşamasını istiyoruz'

Ağrı Valisi Musa Işın, Taşlıçay ilçesine bağlı Yukarı Düzmeydan köyünde ailelere, 'Çocuklarına sahip çıkmaları ve başkalarının kötü emellerine alet olmalarına izin vermemeleri' çağrısında bulundu.

Vali Işın, Yukarı Düzmeydan köyünde, jandarma karakolu ile ilkokulu ziyaret etti.

Jandarma karakolunda askerlerle karavanadan yemek yiyen Işın, köy ilkokulunda da sohbet ettiği öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Işın, daha sonra köy sakinleriyle bir araya geldi.

Anne ve babaların, çocuklarını iyi birer insan olarak yetiştirmeleri hususunda sorumluluğu bulunduğunu ifade eden Işın, 'Çocuklarımız büyüdüklerinde sizi üzmesinler. İyi ve faydalı insan olsunlar. Katil, yıkıcı, bölücü ve terörist olmasınlar. Biz, insanların yaşamasını istiyoruz' dedi.

Işın, ailelere 'çocuklarına sahip çıkmaları ve başkalarının kötü emellerine alet olmalarının önüne geçmeleri' çağrısında bulunarak, şunları söyledi:

'Çocuklarınız ellerinizden gittiği takdirde bir daha geri gelmez. Bu köyden birkaç kişinin dağda olduğunu öğrendim, yazıktır. Biz çocuklarımızı, eşkıya olsunlar, adam öldürsünler diye mi büyütüyoruz? Bakın asker ve polis burada sizi koruyor. Asker de polis de bizim. Siz de bizimsiniz, biz de size aitiz. Biz sizi seviyoruz. Diyoruz ki, kimse size zarar vermesin, namusunuza el atmasın. Kürtler, namuslu, dindar, güzel, samimi ve misafirperver insanlardır. İstiyoruz ki Kürtlerin bu özelliği korunsun. Bizim içimize bir fitne fesat sokulmuş.'

Vatandaşların istek ve sorunlarını da dinleyen Işın, engelli çocuğuyla yaşam mücadelesi veren 70 yaşındaki Ayni Güneş'e yeni bir ev sözü verdi.
Kaynak: AA