Tokat'ta Sigara Kullanımı İle Etkin Mücadele Çalışması Başlatıldı

Tokat’ta 11 kurumun katkısı ile kurulan 23 ekiple ’sigara kullanımıyla etkin mücadele’ çalışması başlatıldı.

Tokat'ta Sigara Kullanımı İle Etkin Mücadele Çalışması Başlatıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan sigara ile etkin mücadele kampanyası kapsamında Tokat Vali Yardımcısı Dr. Soner Karataşoğlu, Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Erşan, Tokat Sağlık İl Müdürü Dr. Yunus Topal ve Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Cihat Zülfüoğulları kafeterya, restoran, kıraathane gibi çeşitli mekanlarda tütün denetimi gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Karataşoğlu, denetim yaptıkları işyerlerinde bulunan gençler, işyeri çalışanları ve sahiplerinden sağlıkları açısından sigarayı bırakmalarını rica etti. Bazı çalışanlar ve işyeri sahipleri ceplerindeki sigaraları kırarak uygulamaya destek verdi. Tokat Vali Yardımcısı Dr. Soner Karataşoğlu, son 3 yılda Tokat’ta sigara kullanımına bağlı 600 vefat olayı gerçekleştiğinin altını çizerek, “Buradaki amacımız bir farkındalık oluşturmak. Esnafımızın, işyeri sahiplerimizin projemize destek olmasını sağlamak. Sigara kullanımının teşvik edilmesini azaltmak gibi bir niyetimiz var. Bunca çabaya, emeğe ve belki bununla mücadelede finansman kaynak kullanımına rağmen sigara kullanımı halen gençler arasında yaygınlaşıyor. Bunda arkadaş çevresi, ailenin bu konudaki tutumunun çok etkisi var” dedi.

Vali Yardımcısı Karataşoğlu, esnafları ziyaret ederek desteklerini istediklerini ifade ederek, “Ben çok memnun kaldım ki her esnafımız sembolikte olsa sigaralarını kırarak bize destek olacaklarına söz verdiler. Bu memnuniyetimi de, Tokat’ın insana verdiği değeri göstermesi adına teşekkür ediyor, daha dumansız bir daha diliyorum” diye konuştu.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cihat Zülfüoğulları, Tokat’ta sigara denetimi için 23 tane ekip kurulduğunu ifade ederek, “Sadece Halk Sağlığı Müdürlüğü değil 11 tane kurumumuz gönüllü olarak bu denetim ekiplerine katıldılar ve Tokat’ta çapraz denetim yapan, ilden ilçelere giden, ilçelerden ile gelen 11 tane kurumun katkı sağladığı bir denetim ekibimiz var. Ancak biz burada sadece kapalı alanlarda sigara kullanımını cezai işlemlerle kontrolünü değil, açık alanlarda da her ne kadar kanunen yasak olmasa da farkındalığı arttırmak, genç bireylerimize kötü örnek olmamak için masalarındaki kül tablalarını kaldırmalarını talep ettik. Sağ olsunlar esnafımız da duyarlı davrandı” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA