Kartepe Bilgi Evi Öğrencileri Bilim Ve Tarihle Yetişiyor

Kartepe Belediyesi yetkilileri, Bilgi Evi üyesi çocukların sosyal ve bilimsel donanımları kazanmaları adına farklı etkinlik ve organizasyonlar düzenliyor.

Kartepe Bilgi Evi Öğrencileri Bilim Ve Tarihle Yetişiyor
Kartepe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bilgi Evi öğrencilerinin ufkunu açmak amacıyla düzenlenen etkinlikler 2015-2016 eğitim öğretim yılında durmaksızın devam ediyor.

Bu kapsamda Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Bilgi Evi sorumluları, üye çocukların tarihi eserleri ve geçmiş yüzyıllardaki yaşam ve sanata dair bilgi sahibi olmaları için müzeye bir ziyaret programı organize etti.

Kartepe İlçesi Uzuntarla mahallesindeki Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi ve İbrikdere mahallesindeki Mehmet Akif Ersoy Bilgi Evi öğrencileri gruplar halinde İzmit’teki Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ni gezdiler. Kartepe Bilgi Evi öğrencileri müzedeki tarihi eserler hakkında yetkililerden bilgi aldılar. Müze görevlileri öğrencilerin merak ettikleri sorularını da yanıtlayarak, soru sorarak öğrenme hevesi taşıyan bir nesil yetiştiğini görmekten mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
Kaynak: İHA