Fatih'te Servisçilerden 'Plaka Tahdidi' Eylemi

Fatih'te servis minibüsçüleri, servis araçlarına ait özel plaka isteklerini yerine getirmek için UKOME tarafından alınan kararları protesto etti.

Fatih'te servis minibüsçüleri, servis araçlarına ait özel plaka isteklerini yerine getirmek için Ulaşım Koordinasyon Merkezince (UKOME) alınan kararları kırmızı kart göstererek protesto etti.

Edirnekapı'daki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü binası önünde toplanan servis sürücüleri, 'Plakamızı istiyoruz, servisçilerle oynamayın', 'Özellik değil, farkındalık değil, taksi ve minibüsteki farkındalığı istiyoruz' yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Sürücüler, plakaların verilmemesini kırmızı kart göstererek protesto etti.

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Hamza Öztürk, burada yaptığı açıklamada, yaklaşık 14 aydır mücadelesini verdikleri ve 9 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sözünü ve İBB Başkanı Kadir Topbaş'tan da teyidini aldıkları 'plaka tahdidi' çalışmasının geldiği son noktayı anlatmak ve servisçilerin seslerini duyurmak için toplandıklarını söyledi.

Öztürk, 'Türkiye’nin 31 ilinde uygulanan, var olan bir hakkın İstanbul'da da uygulanması talebimiz var. Tam 9 ay boyunca İBB'nin ulaşımla ilgili tüm birim yetkilileriyle konuşulan, Türkiye'de uygulanan plaka tahdidi sisteminin İstanbul'da da uygulanması talebi. Yazılan kararı okumadan imza atanlar da hesabını verecek. 3-5 tane bürokratın esnafın ekmeğiyle oynamasına müsaade etmedik, müsaade etmeyeceğiz. Oturdukları masalardan sokaktaki esnafın halini bilmeyenler, aldıkları kararın altında ezilecektir' diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından bir süre üzerinde UKOME yazan temsili siyah tabut taşıyan servisçiler dağıldı.

Servisçiler plaka tahdidi yani ticari araçlarda olduğu gibi plakaların sınırlandırılması talebinde bulunuyor.

Kaynak: AA