Erzurum'da İlçelerin Nazım Planı Yapılıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin yanı sıra ilçelerin de nazım imar planlarını yapmaya başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığının, Tortum ve Pazaryolu ilçe merkezleri ile bazı mahallelerde 1/5000 ölçekli nazım imar planı, 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planı ile imar planına esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu’nun hazırlanması ve halihazır haritalarının yapılması için gerekli çalışmaları tamamladığı belirtildi.

Pazaryolu ilçe merkeziyle Gülçimen, Burçaklı, Kümbettepe, Alıçlı, Süleymanbağı, Deliktaş, Akbulut ve Konakyeri mahalleleri 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planı ve imar planına esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu hazırlanacak ve Pazaryolu ilçesinin Gülçimen ve Konakyeri mahallelerinin halihazır haritaları yapılacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Çalışmalar tamamlandıktan sonra ilçenin kentsel dönüşüm ve gelişimi daha hızlı ve kapsamlı olacak. Bu arada ayrıntılı olarak yapılacak Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu, 3. derece deprem bölgesi olan Pazaryolu’nun yapılaşmasına da ışık tutacak. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Tortum ilçe merkezi ile Bahçeli, Konak, Söğütlü, Kaledibi, Çamlıca, Serdarlı, Bağbaşı, Şenyurt ve Pehlivanlı mahallerinin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planı ve imar planına esas jeolojik jeoteknik etüt raporu hazırlanacak. İlçeye bağlı Serdarlı, Pehlivanlı ve Şenyurt mahallelerinin hâlihazır haritalarının yapılması işi için de ilçede yapılan çalışmalar tamamlandı. Öte yandan ayrıntılı olarak ilçede yapılacak Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu da, 2. derece deprem bölgesi olan Tortum ilçesinin yapılaşmasına ve bölgede gerçekleştirilecek tüm projelere yön verecek.'

Kaynak: AA