Çankaya Belediyesi 8 Mart'ta Sema Moritz'i Ağırladı

Savaşların en çok kadınları ve çocukları etkilediğini vurgulayan Moritz, barış kadınların ellerinden yükselecek" dedi.

Çankaya Belediyesi 8 Mart'ta Sema Moritz'i Ağırladı
Çankaya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Çağdaş Sanatlar Merkezi Yaşar Kemal Konferans Salonu’nda Ankaralı kadınları ve kadın dostlarını, geçmişe götüren şarkılardan oluşan Sema Moritz konseriyle buluşturdu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Sancar, Çankaya Kent Konseyi Başkanı Tevfik Kızgınkaya ve çok sayıda kadın inisiyatifi temsilcisinin de katıldığı etkinliği Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, eşi Kezban Taşdelen ile birlikte izledi.

Yaptığı arşiv ve koro çalışmalarıyla yurtdışında da dikkat çeken Sema Moritz, 1895’ten 1940’lara dek İstanbul’da sahne alan Deniz Kızı Eftelya, Afife Hanım, Seyyan Hanım, Lale ve Nergiz Hanımlar, Suzan Lütfullah gibi sanatçıların yaşamlarından öyküler anlattığı konserini dönemin tangolarıyla süsledi.

İzleyiciler arasında yer alan cam kemik hastası şair ve fotoğraf sanatçısı Elif Gamze Bozo’yu sahneye davet eden Moritz, şiirler ve şarkılarla programına devam etti.

"BARIŞ KADINLARIN ELLERİNDEN YÜKSELECEK"

Moritz, Nazım Hikmet’in 1955’te yazdığı “Hiroşima” şiirini seslendirip, savaşların son bulmasını diledi. Savaşların en çok kadınları ve çocukları etkilediğini vurgulayan Moritz, barışın da kadınların ellerinden yükseleceğinin altını çizdi.

Konserin sonunda Moritz’e çiçek ve mor fular takdim eden Çankaya Belediyesi’nin kadın başkan yardımcıları Yasemin Asil ve Gülsün Bor Güner de, izleyicilere ve sanatçıya katılımlarından dolayı teşekkür ederek Dünya Kadınlar Günü’nü kutladılar.
Kaynak: İHA