Bayraklı'da Kadınlar Gününe Özel Panel Ve Konser

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, kadın olmanın zorluklarının anlatıldığı bir panel düzenlendi. Panelin ardından sahne alan Leman Sam, şarkılarıyla dinleyenleri adeta mest etti.

Bayraklı'da Kadınlar Gününe Özel Panel Ve Konser
Bayraklı Belediyesi, ilçede 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bazı etkinlikler düzenledi.

Programlar kapsamında, gazeteci Sedef Kabaş, "Türkiye’de kadın olmak" konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Kadın olmanın zorluklarına değinen Akbaş’ın konuşması ise sık sık alkışlarla kesildi.

Panelde konuşan ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Emekçi olmayan kadın var mıdır? Bana göre yoktur. Bütün kadınlarımız emekçidir. Çünkü annesiniz, ev hanımısınız. Saymakla bitmez; ama biz erkekler lafa geldiği zaman anamız, bacımız, yarimiz diye palavralar sıkarız. İş sizin öne çıkmanız gerektiğinde kayboluruz. Bu anlayışı Bayraklı Belediyesi’nde kırdığımızı düşünüyorum. 28 müdürümüzden 17’si kadın. Dört başkan yardımcımızdan ikisi kadın. BAYGEM’da görevli 21 öğretmenimizden 15’i kadın. 7 diş hekimimizden altısı kadın. Temizlik işlerinden kadınlarımız çalışıyor. 27 semt evimizde bin 500 yakın kadın kurs görüyor. Orada ürettiklerini satabilecekleri stantlar kurduk. Bir kadın üretim kooperatifimiz var. Bir kadın sığınma evimiz var. Keşke buna mecbur kalmasaydık. Kız yurdumuz var. Dershanemizde çocuklarımız eğitim görüyor. Bütün bunları gecekondusu fazla olan Bayraklı’da hayata birlikte tutunabilmek için yaptık" dedi.

LEMAN SAM MEST ETTİ

Panelin ardından ünlü sanatçı Leman Sam sahne aldı. Söylediği birbirinden güzel şarkılarla yüreklere dokunan, kimi zaman gözlerin yaşarmasına neden olan Sam, davetlilerin keyifli bir akşam geçirmesini sağladı. Düzenlenen programa Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yanı sıra ayrıca, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA