Başkan Uğur STK'ları Konuk Etti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa birimi tarafından hayata geçirilen "Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor" isimli proje kapsamında, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur Sivil Toplum Kuruluşları yönetici ve temsilcileri ile bir araya geldi.

Başkan Uğur STK'ları Konuk Etti
"Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor" isimli proje kapsamında Balıkesir’de ki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile Odaları da akredite yaparak platforma dahil etmek amacıyla Sivil Toplum Platformu oluşturuldu. Platformun tanıtımı ve STK’lar ile Odaları platformun birer üyesi yaparak akreditasyonlarını sağlamak amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur STK Başkan ve temsilcileri ile bir araya geldi.Balıkesir genelinde var olan bütün STK’lar,dernek, kulüp ve vakıflar ile şehre, olumlu katkısı olabilecek herkesle bu şehri hep birlikte yönetmek istediklerini belirten Başkan Uğur "Balıkesir, ancak tüm kurum ve kuruluşlarının katıldığı bir eğitim ve hizmet seferberliğiyle "Büyük Aile" olabilir.O yüzden Balıkesir’le ilgili hizmetlerimizi tasarlarken, uygularken şehrin bütün paydaşlarıyla birlikte, paylaşarak, danışarak, katılarak, katılmalarını sağlayarak, halkımız ile birlikte, hizmet üretmeyi önceliyoruz.Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşletmesi, "BASKİ" ile İçme suyunu ilimiz genelinde sorun olmaktan çıkartmak için hummalı bir faaliyet içine girdik. Arıtma tesislerimizle, inşa ettiğimiz göletlerimizle, temiz, sağlıklı bir içme suyunu 20 ilçemiz de birden vatandaşlarımızın hizmetine sunduk"dedi.

PRESTİJLİ YAŞAM ALANI YOK

Balıkesir’in prestijli yaşam alanlarının olmayışına dikkat çeken Başkan Uğur bunun en büyük sorunlardan biri olduğunu hatırlatarak "Bakın bugün sanayicimizin, üniversitemizin, esnafımızın en büyük sorunlarından biri, nitelikli iş gücünün, bu kentten göç vermesidir. Diğer yandan da nitelikli işgücünün kentte gelmemesidir. Neden bunu yaşıyoruz? Maalesef bu kent, sosyal ve kültürel yaşam alanları, prestijli caddeler üretememiş, sadece Milli Kuvvetler Caddesi’ne sıkışıp kalmış bir kent merkezi yüzünden, insanların nitelikli vakit geçirmelerine imkân vermeyen bir şehir görüntüsünden kendini kurtaramamıştır.Düşünsenize bu şehirden, her yıl, yerli yabancı, 5 milyon turist geçiyor, merkezde arabasını park edip esnafımızdan su bile almıyor. İşte yerelin kalkınması için, sosyal refah için bu görüntüden kurtulmamız, Şehre değer katan, şehrin marka değerini arttıran projelerin sayısını arttırıp, bütüncül kalkınmaya omuz vermemiz gerekiyor.İşte o projelerimizden biri olan, Çay Deresi Rekreasyon Alanı Projemizle, hem şehrin ortasında kötü bir görünüm arzeden dereyi ıslah ediyor, hem de derenin çevresinde oluşturduğumuz yaşam alanlarıyla, şehrin estetiğine ve ihtiyaçlarına cevap verecek yapılarla, şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlıyoruz.Aynı şekilde, Çamlık’ta yaklaşık binlerce m2’lik bir alanda inşa edilecek olan, Hilal Camii, Türk Tarihi Açık Hava Müzesi, Bilim Merkezi, Kent Kütüphanesi, Ticari Alanları, Spor Sahaları, Çocuk Oyun Alanları, Dağ Kızağı, Çılgın Nehir Yolu, 1700 metrelik Teleferik İstasyonu, Heliport, Yürüyüş Parkuru, Mesire Alanları, Gezinti yolları ve Otoparklar ile şehre nefes aldıracak Çamlık Rekreasyon Alanı projemizi hayata geçiriyoruz"şeklinde konuştu.

HER TÜR KATKIYI SAĞLIYORUZ

Balıkesir’in bitkisel ve hayvansal üretimde daha da iyi bir yere gelmesini istediklerini ifade eden Başkan Uğur "Ülkemize daha fazla katkı sağlamasını istiyorsak Kırsal’a, kırsalda yaşayanlara, üretenlere, katma değer yaratanlara daha fazla önem vermemiz gerekmektedir."Türkiye’yi doyuran il" ve "Tarımın Başkenti" olan şehrimiz tarım ve hayvancılıkla ilgili üretimlerin yoğun olarak yapıldığı bir yerdir.Balıkesir bu özellikleriyle, hem bitkisel hem de hayvansal üretimde Türkiye’nin önde gelen illerinden biridir.Belediyemiz, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak; kurulduğu günden bu yana çiftçilerimize, üreticilerimize yönelik birçok destekleme faaliyetinde bulunduk. Bundan sonra da bulunmaya devam edeceğiz.Bu faaliyetlerimizi, yoksullukla mücadelede, istihdamın arttırılmasında, işsizliğin azaltılmasında ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla ortak projeler üreten, bu konuda kendine paydaşlar bulan bir anlayışla yürütüyoruz.Özellikle Kırsal Mahallelerde, O mahallenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak projelerin oluşturulmasında, o projelerin hayata geçirilmesinde şehrin diğer bileşenleriyle birlikte her tür katkıyı sağlıyoruz.Şehir merkezinden ilçelere, merkezdeki mahallelerden kırsaldaki mahallelere şehrin tüm altyapısını yeniliyoruz, Arıtma ve Katı Atık Bertaraf tesislerimizle suyun, havanın ve çevrenin kirlenmesini önlüyoruz"dedi.

HUB KENT BALIKESİR’İ YAKALAMALIYIZ

Tüm Büyükşehir çalışanlarına teşekkür eden Başkan Uğur "Bu işleri yaparken Büyükşehir ekibiyle yapıyor. Genel sekreterimizle, genel sekreter yardımcılarımızla, daire başkanlarımız, BASKİ’miz ile, çalışan 5 bin 100 personelimizle birlikte yapıyoruz. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Hepsi gece gündüz Balıkesir için, Balıkesirliler için çalışıyorlar.İnşaatları devam eden Kavşak düzenlemelerimizle, şehrin trafiğini rahatlatıyoruz. Üniversitelerle yaptığımız işbirliği ile trafiği gelişmiş kentlerle aynı düzeye çıkartıyoruz.Yine Üniversitelerle yaptığımız protokollerle Akıllı Şehir uygulamalarını bir bir hayata geçiriyoruz.Marmara coğrafyasında yapılan 3. Köprü ve kuzey Marmara otoyolu, Çanakkale köprüsü ve İzmir İstanbul otoyolu sonucunda kurulan golden ring, Balıkesir’i Marmara ve Ege’nin merkezine taşıyor. Tüm bu projelerin tamamlanması sonucunda oluşacak fırsatların hepsini çok ama çok iyi değerlendirip "gelip geçilen kent Balıkesir’den, HUB kent Balıkesir’i yakalamalıyız.Biliyorum birçoğunuz için çok yeni bir kavram.HUB kentler; bölge içindeki konumları ve ulaşım avantajları nedeniyle; enerji, lojistik ve bilgi konularındaki ekonomik taleplere verimli biçimde yanıt vermek için, minimum yatırım, zaman ve çabanın harcandığı, bölgesel bağlantı noktası ve ekonomik odak niteliğindeki kentlerdir. “HUB kentler” iş gücü ve ekonomik aktiviteyi tetikler, gelişim için doğru planlama kararları, akıllı büyüme stratejileri, yerel iş gücü, ekonomik gelişim ve hizmet verme kapasitesi önemli rol oynar. Fiziksel bağlantılar, stratejik konum, entegre ve güçlü ulaşım, ticari terminaller oluşturur. Toplumsal bağlantılar, farklı bölgeler, sosyal dokular ve yönetim alanlarının kesişimi, komşularla sosyal ve ekonomik bağlar kurar. Enformatik bağlantılar, yani bilgi akışı, üniversiteler, teknoloji alanları, enstitüler, telekomünikasyon bağlantıları ya da bilgi merkezleri için bölgesel bir odak oluştururlar. İşte biz bu kapsamda Balıkesir’imizi geleceğe hazırlıyoruz. Dünya literatürü özellikle 2000’li yıllardan itibaren “akıllı” yani “smart” kavramını kentlerle birlikte anmaya başlamıştır. Akıllı kent uygulamaları, iklim eylem planları, karbon salınımı projeksiyonları ve yenilenebilir enerji araçları kent gündemine girmiştir.Projelendirip inşasına başladığımız Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezimiz ile şehrimizin ekonomik ve kültürel değerlerini hem Türkiye, hem de dünya ölçeğinde podyuma çıkartıyoruz.Büyükşehir Belediyemiz tarafından 3 milyon 683 bin TL bedelle ihalesi gerçekleştirilen ve Susurluk İlçemizde artık son rötuşları yapılan 300 metrelik Buzağılık Köprüsü ile 7 kırsal mahallemiz Susurluk ile daha rahat ulaşım imkânına kavuşmuş oldu. Bu şehir için gelin elele verelim. Benim Şehrim Balıkesir diyerek, halkımızla birlikte çıktığımız bu yolda, ara vermeden yine hep birlikte yürüyelim"şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA