Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması Artık Festival Oluyor

Forum İçel Alışveriş Merkezi tarafından Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz anısına 4 yıldır düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması, bu yıldan itibaren festival olarak düzenlenecek. Kısa Film Yarışması’na katılmak isteyenler, eserlerini 2 Mayıs 2016 tarihine kadar gönderebilecek.

Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması Artık Festival Oluyor
Forum İçel’in, 10 yıl önce yaşamını yitiren İçelli usta yönetmen Atıf Yılmaz’ı anmak amacıyla bu yıl 5’incisini düzenleyeceği Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması artık festival oluyor. Forum İçel’de 23-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali kapsamında birçok usta yönetmen, yapımcı, senarist, sinema eleştirmeni ve akademisyen; atölyeler, gösterimler ve söyleşiler düzenleyerek, sinema dünyasındaki son gelişmeleri aktaracak.

Festivalde ayrıca bu yıl 62. yılını kutlayan köklü Film Festivali’nden son yılların en iyilerinin toplandığı ‘Oberhausen Uluslararası Kısa Film Seçkisi’ de sinemaseverlerle buluşacak. Oberhausen Kısa Film Festivali Direktörü Lars Henrik Gass de Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması jürisinde yer alacak.

FİLMLER 3 KATEGORİDE YARIŞACAK

Bu yıl kategorilerin de arttırıldığı yarışma, tema sınırlaması olmaksızın “Kurmaca”, “Belgesel” ve “Canlandırma/Animasyon” türünde eserlere açık olacak. Amatör ve profesyonel olarak sinema ile ilgilenen herkese açık olan yarışmaya katılmak isteyenlerin, Forum İçel AVM Danışma Ofisi’ne 2 Mayıs Pazartesi günü saat 18.00’e kadar elden, posta veya kargo yolu ile eserlerini ulaştırmaları gerekiyor.

Düzenleme Kurulu’nda İçel Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gürhan Topçu ile Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Erkılıç, Forum İçel AVM Pazarlama Yöneticisi Laden Aşçıoğlu Çelikcan ve Daraba Ajans Başkanı Cezmi Yılmaz’ın yer aldığı festivalde, filmler 3-18 Mayıs 2016 tarihleri arasında, Atıf Yılmaz’ın eşi Oyuncu Deniz Türkali’nin de aralarında bulunduğu Ön Seçiciler Kurul tarafından değerlendirilecek. Ön elemeden geçen filmler ise kurmaca, belgesel ve animasyon dallarında oluşturulacak 3 ayrı jüride yarışacak.

Sinema Yazarları Özel Ödülü için de mücadele edecek olan filmlerin ödül töreni 27 Mayıs 2016 akşamı gerçekleştirilecek. Forum İçel AVM Atıf Yılmaz Meydanı’nda düzenlenecek olan gala gecesinde Kurmaca, Belgesel ve Canlandırma/Animasyon kategorilerinde birinci olan eser sahipleri 7 biner TL’nin sahibi olacak. Ayrıca finale kalan filmler arasında yapılacak elemede, başarılı bulunan eserlerin sahipleri Forum İçel Özel Ödülü olan 3 bin TL, Sinema Yazarları Özel Ödülü olan 3 bin TL ve Jüri Özel Ödülü olan 3 bin TL’nin sahibi olacak.
Kaynak: İHA