Atatürk'ü Gördü Erdoğan İle De Tanışmak İstiyor

Balıkesir'de yaşayan ve askerliği döneminde Atatürk ile tanışan 99 yaşındaki Ali Şahan'ın şimdiki hayali de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek Şahan: 'Bir dünya liderini 80 yıl önce tanıdım. Şimdi bir dünya liderini daha tanımak istiyorum'

SEYHAN KIRICI - Balıkesir'in Kepsut ilçesinde yaşayan ve İstanbul'da askerlik yaptığı dönemde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tanışma fırsatı bulan 99 yaşındaki Ali Şahan'ın tek isteği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de tanışmak.

İlçeye bağlı Kayacıklar Mahallesi'nde oturan Şahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşamı boyunca askerlik hariç Balıkesir'in dışına çıkmadığını söyledi.

İstanbul'da askerlik yaptığı sırada Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile karşılaştığını ve aralarında kısa bir sohbet geçtiğini ifade eden Şahan, yaklaşık 80 yıl önceki karşılaşmayı unutamadığını dile getirdi.

Atatürk'ün ziyaretinde herkes gibi çok heyecanlandığını aktaran Ali dede, şöyle konuştu:

'Aracı çamura battı. Biz arabadan inmesine müsaade etmedik. Atatürk içindeyken askerlerle birlikte arabayı taşıdık. O dönemde kendisiyle konuştuk ama şimdi neler konuştuğumuzu tam hatırlayamıyorum. Atatürk, Balıkesir'e geldiğinde kendisini yine görmek istedim ama kısmet olmamıştı. Dünya lideri Atatürk ile karşılaşmak, tanışmak onur verici. Şimdi tek isteğim, ölmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görmek, tanışmak ve ellerini sıkmak. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da görmek istiyorum. Bir dünya liderini 80 yıl önce tanıdım. Şimdi de bir dünya liderini daha tanımak istiyorum.'

Uzun ömrünü köyde geçirdiği yaşama borçlu olduğunu vurgulayan Şahan, tarım ve hayvancılıkla uğraştıkları için hep doğal ürünler tükettiklerini söyledi.

Ali dede, 6 kardeşinin yaşama veda ettiğini belirterek 'Benim 4 oğlum, 3 kızım var ama kaç torun var bilmiyorum. Çok var ama. Köy yaşamında elinizde ne varsa onu yiyorsunuz. Meyvemiz ağaçlardan, ürünümüz tarladan. Sütümüz, yoğurdumuz, yumurtamız her şeyimiz var. Babam arıcılıkla uğraşırdı. Çocukken ve gençken çok bal yerdik. Yani iyi beslendik' dedi.

Asırlık yaşına rağmen günde 10 kilometre yürüyüş yaptığını anlatan Şahan, sağlık için yürüyüş önerdi.

Şahan, oturduğu kırsal mahalleden yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki ilçe merkezine yürüyerek gittiğini vurgulayarak, 'Giderken tepeden aşağı, gelirken yukarı ilerliyorum. Yaklaşık 10 kilometre. Bazen dereye balık tutmaya iniyorum bazen de arkadaşlarımın fidanlarına aşı yapmak için gidiyorum. Ama hep yürüyorum' diye konuştu.

Kaynak: AA