Armutlu'ya 14 Milyon Liralık Yatırım

Yalova’nın Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, 2016 yılında toplam 14 milyon TL’lik yatırım planladıklarını söyledi.

Armutlu'ya 14 Milyon Liralık Yatırım
Göreve geldiklerinden bu yana halka söz verdikleri projelerin yüzde 90’ını tamamladıklarını ifade eden Birkan, doğalgaza 2017 yılında geçmeyi planladıklarının altını çizdi. Birkan, "Sadece vaat ettiklerimizle kalmıyor günün ve şartların yönlendirmesine dayalı projeleri de hayata geçirmeyi sürdürüyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günlerde iskelemiz ciddi şekilde sıkıntılıydı. Neredeyse yıkılmak üzereydi. İlk etapta ondan başladık. Zira Armutlu bir turizm ilçesi. İlçeye gelen turistlerin geliş noktası olan iskelemizi modernize ettik. Balıkçı barınağımız yaptık. Yine fiziki mekan anlamında belediyemizin durumu kötüydü. Adeta bir muhtarlık gibiydi. Belediye binasını da halkımıza yakışır bir hale getirdik. Gençlerimiz için spora destek verdik. İlçemize spor sahaları ve halı sahalar da kazandırdık. Ulaşım anlamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden de destek aldık. Yollarımızın büyük bölümünü asfaltladık. Kanalizasyon ve içme suyu altyapısını yeniledik. Ancak bizim arıtma tesisimiz yoktu. Eğer turizm yapıyorsanız öncelikle denizi kirletmemeniz gerekiyor. İller Bankası sayesinde bunu Arıtma tesisimizi yaptık. Şu anda Armutlu da kanalizasyondan arıtılmadan bir bardak su dahi denize akmaz. Ben iddia ediyorum ki Marmara’nın en temiz sahiline sahibiz. 6 bin 300 nüfuslu bir ilçede yaz aylarında 70 binin üzerine çıkan bir nüfusa hizmet veriyoruz" dedi.

İlçede ciddi yatırımlar yapılacağını ifade eden Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, "Kapalı spor salonunu, içme suyu isale hattı, mesire yeri, kapalı pazar yeri, elektrik hatlarının yer altına alınması gibi projelerin 2016 yılında hayata geçirilmesi hedeflerimiz arasında. 2016 yılında 13-14 milyon TL’lik yatırım planlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA