Afyonkarahisar'da Görülmemiş 'İmece'

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Hacıbeyli Köyü sakinleri camilerine cenaze aracı almak için imece usulü hurda toplamaya başlarken, bazı köylüler büyük bir dayanışma örneği göstererek otomobillerini hurdaya çıkardılar.

Hacıbeyli’de yaşayan vatandaşlar köylerinin ihtiyacı olan cenaze aracı ve camilerine kalorifer sistemi yaptırmak için hurda toplamaya başladı.

İlk önce dernek kuran Hacıbeyliler, dayanışma içerisinde köy içinde traktörle dolaşarak vatandaşların kullanmadıkları hurdaları topluyorlar. Köylünün hurda toplamasının sebebini açıklayan Hacıbeyli Köyü Muhtarı Şükrü Yavuz, “Köyümüzde cenaze aracımız yoktu. Özellikle bu yıl Hacıbeyli’de ölen vatandaşlarımızın sayısı çoktu. Cenaze aracımızın olmayışı pek çok sıkıntı oldu. Yine köyümüzdeki nüfus oranı her geçen yıl artıyor. Önceki yıllarda camimizi genişlettik. Bununla birlikte ısıtma da sıkıntılar çektik. Bundan dolayı da camimize kalorifer sistemi döşetilmesine karar verdik. Yani köyümüze cenaze aracı almak ve camimize kalorifer sistemi döşetmek için neler yapabiliriz dedik ve Hacıbeylili vatandaşlarımızın kullanmadıkları hurda demir ve metal eşyaları toplamaya karar verdik" dedi.

Muhtar Yavuz, toplanan hurdalardan elde edilecek parayla köylerine cenaze aracı ile bu yıl içerisinde camilerine kalorifer sistemi yaptıracaklarını ifade etti.

“KULLANILMAYAN ARABA VE MİNİBÜS VERDİLER”

Yaklaşık on gündür traktörle imece usulü köy içerisinde hurda toplandığını belirten Yavuz, “Hacıbeyli köyündeki vatandaşlarımız gerçekten çok duyarlı. Hemen hemen herkes evindeki kullanmadıkları hurdaları derneğimize bağışlıyor. Bununla birlikte güzel bir dayanışma örneği gösteriliyor. Ayrıca da köyde bulunan hurdaların temizliği de yapılmış oluyor. Genelde köylülerimiz çiftçi olduğu için eski kullanılmayan tarım makineleri veriyorlar. Yine bazı vatandaşlarımız eski kullanılmayan araba ve minibüs verdiler. Umut ediyorum ki, en kısa zamanda cenaze aracımızı alacağız. Yine köy camimizin kalorifer tesisatını bu yıl kış ayı girmeden yapacağız” dedi.

Kaynak: İHA