Vesile Nine'den Kadınlara 'Çalışın' Öğüdü

Afyonkarahisar'da oğluyla lastik tamirciliği yapan 76 yaşındaki Vesile Akın, düşme sonucu oluşan rahatsızlığı nedeniyle evinde geçirmek zorunda kaldığı 8 Mart'ta, kadınlara 'çalışın' tavsiyesinde bulundu Akın: 'Büyüklerimiz 'Bahçede izi olmayanın yemeğe yüzü olmaz' der. Ben de 'İşi olmayanın aşı olmaz. Aman çocuklar işleyin de akşamları evlerinize paralı gidin' derim' 'Yapmadığım iş kalmadı. Baklavalar, yufkalar açtım, tekerler onardım. Şimdi bile elimin biriyle lastiklere hava basarım'

Afyonkarahisar'da oğluyla lastik tamirciliği yapan 76 yaşındaki Vesile Akın, rahatsızlığı nedeniyle evinde geçirmek zorunda kaldığı 8 Mart'ta kadınlara 'çalışmaları' tavsiyesinde bulunarak, 'Büyüklerimiz 'Bahçede izi olmayanın yemeğe yüzü olmaz' der. Ben de 'İşi olmayanın aşı olmaz. Aman çocuklar işleyin de akşamları evlerinize paralı gidin' derim' dedi.

Sandıklı ilçesinde, askere giden oğlunun 'ekmek teknesinin' kapanmaması için başladığı lastik tamirciliğinde 36 yılı geride bırakan Vesile Akın (76), düşme sonucu rahatsızlanınca 8 Mart Kadınlar Günü'nü çalışamadan geçiriyor.

Gençlik yıllarında halı dokumacılığıyla uğraşırken, lastik tamircisi olan oğlunun askere gideceği dönemde işi üstlenerek, tamirciliğe başlayan Vesile Nine, ilerleyen yaşına rağmen çalışma azmi ile çevresine örnek oluyor.

Kadınlara her fırsatta, 'Boş durmayın, okuyun, çalışın' tavsiyesinde bulunan Akın, aradan geçen 36 yılın ardından rahatsızlığı nedeniyle 8 Mart Dünya Kadınlar gününü evinde geçiriyor.

Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah Yeni Sanayi Sitesi'ndeki iş yerine giderken düştüğünü söyledi.

Yerden kendisini kaldıranlanın, 'Doktora götürelim' teklifini, 'Oğlumla gelinim olmadan gitmem' diyerek kabul etmediğini dile getiren Akın, 'Beni dükkana götürdüler. Anahtarı verdim, dükkanı açtık. Sobayı yaktılar. Daha sonra işçiler geldi ve beni hastaneye götürdüler' diye konuştu.

- 'Yapmadığım iş kalmadı'

Hastanede, düşme sonucu omzunda çatlak, kaburgasında ise kırık olduğunun tespit edildiğini anlatan Akın, rahatsızlıklarına rağmen hala çalışmak istediğini vurgulayarak, 'Yapmadığım iş kalmadı. Baklavalar, yufkalar açtım, tekerler onardım. Şimdi bile elimin biriyle lastiklere hava basarım' dedi.

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Akın, şunları kaydetti:

'Herkes beni 'ana' edindi. Ben de Türkiye'yi hep 'evlat' edindim. Büyüklerimiz 'bahçede izi olmayanın yemeğe yüzü olmaz' der. Ben de 'İşi olmayanın aşı olmaz. Aman çocuklar işleyin de akşamları evlerinize paralı gidin' derim. Allah ömür versin, bu yıl Dünya Kadınlar Günü'nde evdeyim.'

Oğlu Ali Akın da Almanya'da çocuklarının yanındayken telefonla durumu öğrenince, hemen Afyonkarahisar'a geldiğini belirterek, 'Annem hastanede üç gün yattı. Omzu çatlamış ve kaburgası kırılmış. Allah'a şükür başka bir şeyi yok' ifadelerini kullandı.

Akın, annesi iyileşene kadar dükkanla kendisinin ve babasının ilgileneceğini, en kısa sürede sağlığına kavuşmasını beklediklerini ifade etti.
Kaynak: AA