Türkiye'den Kosova'ya Gümrük Desteği

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Aşcı, Dünya Gümrük Örgütü'ne üyeliği için Kosova'ya destek olacaklarını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşcı, Dünya Gümrük Örgütü'ne (DGÖ) üyeliği için Kosova'ya destek olacaklarını kaydetti.

Beraberindeki heyetle Kosova'nın başkenti Priştine'de temaslarda bulunan Aşcı, Kosova Gümrük Müdürü Lulzim Rafuna ile görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Aşcı, Kosova'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasında gümrük alanında 'muhteşem' bir işbirliği bulunduğunu, görüşmede bu işbirliğini gelecekte daha da geliştirmek adına atılacak adımları değerlendirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu anımsatan Aşcı, Kosova'daki olumlu gelişmelerin kendilerini de mutlu ettiğini aktardı.

Aşcı, iki ülkeyi tarihsel ve kültürel açıdan kardeş ülkeler şeklinde tanımlayarak, başta Dünya Gümrük Örgütü olmak üzere Kosova'nın uluslararası örgütlere üyeliği için destek vereceklerini bildirdi.

Kosova Gümrük Müdürü Lulzim Rafuna da iki ülkenin gümrük kurumları arasında iyi işbirliği olduğuna işaret ederek, 'Kurumlar arasında ortak teknik gruplar kurulması konusunda anlaştık. Bu şekilde, vergi kaçırmalara karşı mücadele gibi durumlarda bilgi alışverişi sağlanabilecek' diye konuştu.
Kaynak: AA