Tunceli'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı

Tunceli’de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle program düzenlendi.

Tunceli'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı
Tunceli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Vali Osman Kaymak, eşi Emine Kaymak, Cumhuriyet Başsavcısı Başak Eryılmaz Şaktanlı, Vali Yardımcıları Olgun Öner, Hasan Çiçek, Serdar Arslantaş, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, kurum müdürleri ve kadınlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zabit Durmuş, 2015 yılında ilde kadın konukevinde 28 kadın ve 12 çocuğa hizmet sağlandığını belirtti.

Durmuş, “Bunun yanı sıra ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik olarak 140 kadın hakkında tedbir kararı alınmıştır” dedi.

Açılması planlanan şiddet önleme ve izleme merkezinde şiddet olgusun dair veriler toplanacağını ifade eden Durmuş, “Bu merkezde şiddet mağduru kadınlar ile şiddet uygulayanlara yönelik danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunulacaktır” diye konuştu.

Durmuş, 2015 yılında Tunceli’de hiç kadın cinayeti yaşanmadığını ve bunun da kendilerini mutlu ettiğini söyledi.



Konuşmasına Dünya Emekçi Kadınlar Gününün tarihçesiyle başlayan Tunceli Valisi Osman Kaymak ise, “8 Mart kadın sorunlarının tartışılması, çözüm önerilerinin dile getirilmesi açısından önemli bir gündür. Toplumun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin temel unsurlarından olan kadınların hayatın her alanına katılmasını sağlamak herkesin sorumluluğudur. Bunun için devletimiz tarafından gerek ekonomik, gerek sosyal gerekse de hukuki olarak önemli adımlar atılmaktadır” dedi.

Ardından Tunceli Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu Karaca Çakınberk Kadım Girişimciliği konusunda slayt eşliğinde bilgilendirme gerçekleştirdi.

Etkinlikte video gösterimleri, müzik ve şiir dinletileri de yapıldı.
Kaynak: İHA