Suriyeli Kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Duygulandıran Sürpriz

Üsküdar Çocuk Üniversitesi öğrencileri, Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Üsküdar Fikir Sanat Merkezi’nde Suriyeli kadınlara unutulmayacak bir gün yaşattı. Özel Suriye menüsünün bulunduğu sofrayı karşılarında gören Suriyeli kadınlar duygusal anlar yaşadı.

Üsküdar’da yaşayan 10 Suriyeli kadına sorular soran Üsküdar Çocuk Üniversitesi öğrencileri aldıkları cevapları bir araştırmada kullanacaklarını ifade ettiler. Öğrenciler Suriyeli kadınlara, ’’Suriye’ye dönmüş olsaydınız kuracağınız ilk akşam yemeği sofrasında hangi yemekler olurdu? Türk mutfağı ve Suriye mutfağı arasındaki farklar nelerdir?" şeklinde sorular sordu. Suriyeli kadınların verdikleri cevapların ardından ise kendilerini Üsküdar Fikir Sanat Köşkünün üst katında bir sürpriz bekliyordu. İşyerlerinde 300’den fazla Suriyeliyi çalıştıran Suriyeli aşçı Muhamemd Nizar Bitar’ın özel Suriye menüsünün bulunduğu sofrayı karşılarında gören Suriyeli kadınlar ve çocukları duygusal anlar yaşadı.

Üsküdar Çocuk Üniversitesi öğrencilerinin Suriyeli Kadınlara Dünya Kadınlar Günü hediyesi olarak kurgulanan bu etkinliğin sonunda Türk ve Suriyeli öğrenciler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Kaynak: İHA