KTO Başkanı Öztürk, Kariyer Günlerine Konuk Oldu

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın düzenlediği toplantıda öğrencilerle bir araya geldi.

KTO Başkanı Öztürk, Kariyer Günlerine Konuk Oldu
KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın düzenlediği Kariyer Günleri etkinliklerinin ilki gerçekleştirildi.

KTO Karatay Üniversitesi konukevlerinde kalan öğrencilerinin katıldığı programın ilk konuğu Konya Ticaret Odası ve KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Selçuk Öztürk oldu. Programın açılış konuşmasını yapan KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Teoman Yılmaz, konukevlerinin faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi verdi. Yılmaz, “Üniversite kampüsüne 100 metre mesafede olan kız ve erkek öğrenci konukevlerimiz toplam 394 yatak kapasiteli olup; 45 farklı ülkeden 124 yabancı, 208 Türk olmak üzere 332 öğrenci barınmaktadır. Öğrencilerimiz için son derece modern olarak hazırladığımız konukevlerimizin kapasitesini artıracak çalışmalarımız devam etmektedir. Konukevlerimizde kalan öğrencilerimize yönelik düzenlediğimiz faaliyetlerle üniversite eğitimlerine ek olarak sosyal ve kültürel olarak donanım kazanmalarını sağlıyoruz” dedi.

Açılış konuşmasının ardından yapılan söyleşide KTO Başkanı Öztürk ilk olarak Konya Ticaret Odası’nın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Osmanlı dönemindeki Lonca sisteminin devamı niteliğinde olan meslek odalarının iş hayatını ve iş ilişkilerini düzenlemelerin yanı sıra toplumsal konularda da faaliyet yürütmesi gerektiğini ifade eden Öztürk, Konya Ticaret Odası’nın bu kapsamda sosyal hizmetlerini KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı aracılığıyla yerine getirdiğini söyledi.

Öztürk, “Kuruluş tarihi ile İstanbul’dan sonra ikinci, bugünkü büyüklüğü ile Türkiye’nin yedinci odası olan Konya Ticaret Odası, şehrimizin ve ülkemizin beşeri sermayesini güçlendirmek için yaptığı çalışmalara ağırlık vermektedir. Vakfımız tarafından kurulan üniversitemiz çok kısa zamanda çok önemli bir mesafe kat etmiştir. Üniversitemizde okuyan, konukevlerimizde kalan öğrencilerimizin kariyerler planlarına destek olmak için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmekteyiz” dedi.

Öğrencilere kariyer gelişimleri ile ilgili tavsiyelerde bulunan Öztürk, “Burada bulunan tüm öğrencilerimiz bir meslek sahibi olmaya adaydır. Mezun olduğunuzda hangi mesleği yaparsanız yapın, o meslekte en iyisi olmayı hedefleyin. Bunun için de çok çalışmalısınız. Şu an bulunduğunuz yaşlar öğrenmek için en uygun yaşlardır. Bugününüzün kıymetini bilerek çok çalışın; okuyun, araştırın. Bugün kendinizi geliştirerek kazanacağınız nitelik, ömrünüzün kalan kısmında size rehberlik edecektir” şeklinde konuştu.

Söyleşisinde yurt dışından gelen öğrencilere özel ilgi gösteren Başkan Öztürk, Gine’li bir öğrencinin yabancı öğrencilere tavsiyeleriniz nelerdir sorusu üzerine, “Cumhurbaşkanımızla katıldığımız son Afrika ziyaretinde Gine, Nijerya, Gana, Fildişi Sahilleri olmak üzere dört ülkeyi gezme imkanı bulduk. Bu ülkelerden gelen öğrencilerimize tavsiyem; Türkiye’de çok başarılı birer öğrenci olarak mezun olun ve tecrübelerinizle kendi ülkelerinize fayda sağlayın. Bir kişi ile olmaz demeyin. Bir, bir çoğalarak ülkenize ve halkınıza hizmet edebilirsiniz. Burada okurken çok çalışarak hem ülkenizin, hem de tüm dünya insanlığının mutluluğu ve refahı için bir şeyler yapabilme imkanı yakalayabileceğinizi unutmayın” diye konuştu.

Kaynak: İHA