Korkmaz Davasının Karar Gününde Olay Çıkaran Sanıklar Hakim Karşısında

Eskişehir’deki Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili 21 Ocak 2015’teki karar duruşması sonrası Kayseri Adliyesi önünde göstericiler ile polis arasında çıkan olaylarda gözaltına alınan ve haklarında ’direnme, kamu malına zarar verme ve kanuna aykırı gösteri yapma’ suçlarından dava açılan 34 sanıktan 4’ü hakim karşısına çıktı.

Kayseri 12. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya 34 tutuksuz sanıktan A. A. (21), M. P. (19), Ö. A. (27) ve H. K. (27) ile avukatları hazır bulundu.

Sanıklar demokratik haklarını kullandıklarını, basın açıklaması yapmak için bariyerleri aşmaya çalıştıklarını belirttiler. Duruşmaya katılan 4 sanık da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlarını talep etti.

Mahkeme yapılan yargılama sonucu, duruşmaya gelmeyen diğer 30 sanığın savunmasının alınması ve eksik evrakların giderilmesi için duruşmayı 26 Mayıs 2016 tarihine ertelendi.

OLAY

Ali İsmail Korkmaz davasında 21 Ocak 2015’te karar çıktı. Sanık polis memurları Mevlüt Saldoğan 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut 10 yıl hapis cezasına, 3 fırıncı 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. 3 yıl 4 ay hapis cezası alan bir sanık tahliye edildi. 2 polis içinse beraat kararı çıktı. Adliye önünde bekleyen kalabalık da sanıklara az ceza verildiğini öğrenince protesto gösterisi yaptı. Çıkan olaylar sonrası 4 polis yaralanırken, görüntülerden tespit edilen 34 şüpheli hakkında ‘direnme, kamu malına zarar verme ve kanuna aykırı gösteri yapma” suçlarından dava açıldı.
Kaynak: İHA