Karadeniz Kadınının Ömrü Tarlada Geçiyor

Ömrünün büyük bir kısmını tarlada geçiren Karadeniz kadınının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden haberi yok.

Karadeniz Kadınının Ömrü Tarlada Geçiyor
Trabzon’un Dernekpazarı ilçesinde oturan 75 yaşındaki Dürdana Genç, bastonla yürümesine rağmen tarlasından hiç geri kalmıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü pek bilmediğini belirten Genç, ömrünün 70 yılını tarlada geçirdiğin ifade ederek, “Yaşım 75. 70 yıldır tarlada çalışıyorum. 4 oğlum var. Boş duramam. Çocuklarım tarlada çalışmamı pek istemiyor ancak tarlasız yapamam çalışmayı çok seviyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününden haberim yok. Nereden bileyim. Birleri söylecek ki haberim olsun . Benim işim tarla ile. Şu an otları temizliyorum daha sonra belleme yapacağız. Ayağımdan rahatsızım ameliyat olmam gerekiyor. Buna rağmen yine de tarladan geri kalamam” dedi.

KADINLAR GÜNÜNÜ TELEVİZYONDAN DUYDUM

Sürmene ilçesi Soğuksu Mahallesinde çay bahçesinde çalışan 66 yaşındaki Ayşe Üstün’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü televizyondan duyduğunu belirterek, erkeklerin kadınlara şiddet uyguladığını söyledi.



Üstün, “40 yıldan fazla çay topluyorum Önceleri elle topladığımız için zor oluyordu şimdi makas ile topladığımız için daha kolay oluyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü televizyondan öğrendim. Bazı erkekler çok kötü oluyor kadınlarına çok işkence ediyor. Erkekler daha gaddar, kesiyorlar, öldürüyorlar. Eşlerine neler yapıyorlar televizyonlardan duyuyoruz. Kadınlar iyi niyetli, erkekler daha gaddar. Erkekler daha hoş görülü olması lazım” diye konuştu.

Kaynak: İHA