Kadınlara Hanımeli Sokağı Açıldı

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın kadınlara sözü olan “Hanımeli” Sokak, 8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde açıldı.

Kadınlara Hanımeli Sokağı Açıldı
Kadınların el emeği ürünlerini sergileyip satabilecekleri stantlardan oluşan ve haftanın 7 günü de açık olacak Hanımeli Sokak’ta Pazartesi ve Salı günleri belde evleri kursiyerleri, Çarşamba günleri Maya Derneği, Perşembe ve Cuma günleri Esked-Der, Cumartesi günleri bireysel başvurular ve sanat grupları, Pazar günleri ise Ekolojik Pazar Hanımeli Sokak’ta satış yapacak.

Gerçekleştiren açılış törenine; Tepebaşı’nın Kardeş Belediyesi olan Almanya’nın başkenti Berlin’in 9’uncu İlçesi Treptow-Köpenick’ten gelen konuklarıyla katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Ben, bir günde kadın haklarının verileceğine hiçbir zaman inanmıyorum. Çünkü kadın erkeğin yanında her saniye var. Anamız olarak, bacımız olarak, eşimiz, kızımız olarak her an erkeğin yanında. Eğer 365 gün her saniye kadının hakkı varsa, ben de varım, yoksa yokum. Artık bu zihniyetin değişmesi lazım. Kadının daha ön planda olması lazım. Kadınların şiddete maruz kalmaması, onlara tecavüz edilmemesi lazım. Kadınların hakkı tam olarak verilmesi gerek. Buradan kadınlar adına onlara tüm haklarının verilmesini talep ediyorum. Sevgili kadınlar, bugün aramızda misafirlerimiz var. Treptow-Köpenick şehrinden, kardeş şehrimizden gelen konuklarımız var. Tabi Avrupa’da kadın hakları daha farklı, ülkemizle karşılaştıramayız bile. Dileğimiz bizimki onlardan daha iyi olsun. Bakın, Mustafa Kemal Atatürk, kadınlara seçme seçilme hakkını 1934’te verdi. İsviçre’de bile 1971’de verildi.

Fransa demokrasiyi kazanabilmek için 200 yıl savaştı. Biz hazıra konduğumuz hiçbir şeyin kıymetini bilmiyoruz. Bugün güzel bir açılış gerçekleşiyor. Sizlerin desteği ile güzelleşiyor. Bu projede Sağlıklı Kentler Konseyi var. Ben Serpil Çamoğlu’na da teşekkür ediyorum. Bu projede yanımızda oldular. Sokağımızı açıyoruz. Özellikle hanımeli dedik. Çünkü elinizin değdiği her şey daha aydınlık oluyor daha çağdaş oluyor. Şimdiden hayırlı olsun diyorum, bol kazançlar diliyorum” dedi.

Treptow-Köpenick Meclis Başkanı Peter Groos ise açılışta yaptığı konuşmasında; “Burada olduğumuz için çok mutluyuz. Çok teşekkür ediyoruz. Tepebaşı ile Treptow-Köpenick arasındaki bu bağdan mutluluk duyuyoruz. Kardeş şehir projelerimiz devam edecek. Gelecek sene çeşitli projeleri hayata geçireceğiz. Ayrıca sizleri de misafir etmek isteriz. Fakat Treptow-Köpenick’te böyle güzel havayı bulamayabilirsiniz” diyerek esprili bir şekilde sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından yurtdışından gelen konuklar ile Hanımeli Sokağı’nın açılışını gerçekleştiren Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, konukları ile tüm stantları dolaşarak bol kazançlar diledi.
Kaynak: İHA