İlkokul Öğrencisinin Ölümüne İlişkin Davada Karar

Zeytinburnu'da ilkokul öğrencisi Tarık Üngür'ün servis aracının altında kalarak yaşamını yitirmesine ilişkin davada 2 sanığın beraatine, bir kişinin ise para cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Zeytinburnu'daki bir site içinde ilkokul öğrencisi Tarık Üngür'ün servis aracının altında kalarak yaşamını yitirmesine ilişkin 3 kişinin yargılandığı davada mahkeme, 2 sanığın beraatine, bir kişinin ise 18 bin 200 lira adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Bakırköy 24. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Salih Turgan, Hasan Ferik ve Medine Ögünç katılmazken, müştekiler Zahide Üngür, Abdullah Üngür ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Sanıkların avukatları, müvekkillerinin beraatini istedi.

Hakim Günay Çiftcioğlu, maktul Tarık Üngür'ü oturduğu sitenin önünde indiren servisin şoförü sanık Hasan Ferik ve bu servisin hostesi sanık Medine Öğünç'ün her türlü şüpheden uzak, yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatlerine karar verdi.

Mahkeme, Tarık Üngür'ün ''taksirle ölümüne neden olma'' suçundan diğer servis şoförü sanık Salih Turgan'ı 3 yıl hapis cezasına çarptırarak, duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasını 2 yıl 6 aya indirdi.

Salih Turgan'ın 2 yıl 6 ay hapis cezasını, günlüğü 20 liradan 18 bin 200 lira adli para cezasına çeviren mahkeme, sanığın cezasını 20 eşit taksitte ödemesine hükmetti.

-İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, maktul Tarık Üngür'ün Güngören'deki bir okulun 3. sınıf öğrencisi olduğu, okula şüpheli Hasan Ferit'in kullandığı servisle gidip geldiği ve bu araçta diğer şüpheli Medine Öğünç'ün hosteslik yaptığı anlatıldı.

İddianamede, 20 Kasım 2014'te Tarık Üngür'ün okul çıkışında servise binerek Zeytinburnu'daki evine gittiği, şoför Ferit'in, Üngür'ü sitenin giriş kapısında indirdiği belirtildi.

Başka bir öğrenci servis aracını kullanan şüpheli Salih Turgan'ın site içinde geri manevra yaptığı sırada, arkasında yürüyen Üngür'e çarparak üzerinden geçtiği ve bir süre sonra aracı durdurduğunda Üngür'ü aracın önünde yerde yatar vaziyette gördüğü kaydedildi.

İddianamede, şüpheliler Salih Turgan, Medine Öğünç ve Hasan Ferit'in ''taksirle ölüme neden olmak'' suçundan 6'şar yıl hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.
Kaynak: AA