Harmancık'ı Adım Adım Keşfettiler

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Adım Adım Bursa’ projesinde doğaseverler bu kez Harmacık’ı keşfettiler.

Harmancık'ı Adım Adım Keşfettiler
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen ‘Adım Adım Bursa’ projesinde, doğaseverler, bu kez Harmacık’ı keşfettiler. Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği (BUBİDOSD) işbirliğiyle gerçekleşen gezide, Harmancık İlçesi’nde BEBKA destekli yapılan Harmancık eko-turizm tesislerinde konaklandı ve ilçeye bağlı mahalleleri kapsayan bir bisiklet rotası oluşturuldu. Sporcular özel parkurda bisiklet kullanmanın keyfini doyasıya çıkardı. Harmancık’a Orhaneli üzerinden yola çıkan bisikletçiler, Harmancık Belediyesi eko-turizm tesislerinde sabah kahvaltısı yaptıktan sonra Dutluca üzerinden Ilıcaksu Mahallesi’ne bisikletlerle ulaştı.

45 derecelik termal su kaynağının bulunduğu Roma döneminden kalma banyoları gören sporcular, Kışmanlar Mahallesi’nde vatandaşların organik elma ikramıyla keyifli anlar yaşadı. Daha sonra Karaca Mahallesi’ndeki eşsiz manzaralı Karaca Göleti’nde mola veren sporcular, gölet çevresinde mantar topladı. Bekdemirler Mahallesi’nde ise turun ilk gününü tamamlayan sporcular, bungalov evlerin keyfini yaşadı. Günün geri kalanında Gülözü Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yapılan ve dört dağ ilçesinin kesişme noktasında bulunan seyir terasında doğanın eşsiz manzarasını seyretme imkanı buldular. Daha sonra Hobandanişment ve Harmancık Akalan Mahallesi’ndeki köy düğününe katılarak köy kültürünün eşsiz güzelliklerine de şahit olan sporcular, dönüş yolunda ise Kocasu Vadisi’ndeki Kemaliye Köprüsü’nün eşsiz manzarasında huzurlu bir gün yaşadılar. Kemaliye Camii’nin duvarında yer alan Roma kartalını gören sporcular, Keles’teki tarihi mekanları gezdikten sonra Bursa’ya ulaştılar.

BUBİDOSD Derneği Başkanı Ertan Ayçetin, kendilerine verilen destekten ve özel geziden dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.
Kaynak: İHA