Çocuklar Eğlenirken Sosyalleşecek

Kayseri'de, bir grup akademisyen tarafından kurulan merkezde çocuklar, çeşitli aktivitelerle eğitim ve sosyalleşme imkanı bulacak.

Çocukistan Genel Koordinatörü İmran Aytekin, yaptığı yazılı açıklamada, merkezin 1-10 yaş grubu çocuklar için hazırlandığını ifade etti.

Merkezin hastane, market, restoran, tamirhane gibi 10 farklı oyun istasyonundan oluştuğunu belirten Aytekin, amaçlarının çocukların aileleriyle kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

Çocukistan'ın ABD'de hemen hemen her eyalette bulunan bir konsept olduğuna dikkati çeken Aytekin, 'Biz de orada yaşadığımız sürede çocuğumuz üzerinde bunun faydasını gördük. Hem anne olarak çocuğumla birlikte keyifli vakit geçirdim hem de çocuğun sosyalleşmesine katkıları olduğunu gördüm. Neden Türkiye'de ve Kayseri'de yapmayalım diye düşündük. Üzerinde 3 yıl çalıştık. Bu yıl da hayata geçirdik.'

Merkezin 2 katlı olduğunu dile getiren Aytekin, üst katın çocukların daha çok sosyalleşmelerine yönelik restoran, market, çiftlik, bebek bakım odası gibi birçok istasyondan oluştuğunu, alt katın ise çocukların enerjilerini atmalarını sağlamaya yönelik trafik parkı, top havuzu, kaydırak ve tamirhaneden meydana geldiğini anlattı.

Aytekin, burada ailelerin çocuklarıyla zaman geçirmelerini istediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

'Kayseri'de çocuklarımızla vakit geçirebileceğimiz bir mekan yok. Burada çocuklar için birçok alan oluşturduk ama ailelerin de rahatça oturup çay ve kahvelerini içebilecekleri bir mekan hazırladık. Özellikle boş vakti olan annelerin burada çocuklarıyla vakit geçirmelerini istiyoruz. Vakti olmayan anneler de buraya çocuklarını bırakıp işlerine gidebilirler.'

Kaynak: AA