Burhaniye'de Sızma Natürel Zeytinyağı Yarışması

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, Zeytindostu Derneği tarafından, her yıl düzenlenen “Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması”na ev sahipliği yapacak. Yarışma, Burhaniye Belediyesinin sponsorluğunda yapılacak.

Burhaniye'de Sızma Natürel Zeytinyağı Yarışması
Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden olan Burhaniye’nin, önemli bir yarışmaya ev sahipliği yapmasının yöreye katkı sağlayacağı kaydedildi. Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Yarışması’nın kalitesini tescilletmek isteyen markalar için bir fırsat olduğunu belirten Belediye Başkanı Necdet Uysal, yarışmanın zeytinyağının tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi.

Başkan Necdet Uysal,” Zeytin sektöründe, zeytinyağı kalitesinde bilincin arttırılması ve natürel sızma olarak kusursuz üretim yapan firmaların isimlerinin duyurulması için düzenlenen kalite ödüllerinin bu yıl 9.ncısı düzenlenecektir. Belediyemiz sponsorluğunda düzenlenecek olan yarışmanın ödül töreni ise 2 Nisan’da, Ahmet Akın Kültür Merkezinde yapılacak. Yarışma, natürel sızma zeytinyağı olmak üzere, Türkiye sınırları içerisinde bulunan çeşitler için yapılırken ulusal bazda sınıflandırma ve ödüllendirme yapılacaktır. Yine aynı kapsamda 11 Mart 2016 günü Burhaniye Reha Yurdakul Salonunda konularında uzman 5 zeytin ve zeytinyağı sektörü uzmanı panel verecek. Zeytin ve zeytinyağı hakkında konuşulacak olan panele herkesi davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA