ARÜ'de 'Çanakkale Ve Mehmet Akif' Sempozyumu

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, üniversitelerinin ev sahipliğinde 18 Mart'ta 'Çanakkale Ruhu ve Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu' düzenleneceğini bildirdi.

Söylemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye İlim Edebiyat ve Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) ve Türk Tarih Kurumu işbirliğiyle 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde 'Çanakkale Ruhu ve Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu' düzenleneceğini belirtti.

Sempozyuma 18 üniversiteden 18 öğretim görevlisinin katılımıyla hem Çanakkale ruhunun ele alınacağını hem de Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerindeki derinliklere inileceğini dile getiren Söylemez, şunları söyledi:

'Çok büyük katılımlı bir organizasyonun hazırlığını yapıyoruz. Organizasyon ortağımız İLESAM ve Türk Tarih Kurumu. 18 Mart'ta, 18 üniversiteden, 18 bilim adamının katılacak. Bu katılım, bu sempozyumun da sloganı haline gelecektir. Bu bilim adamlarımızla birlikte söz konusu etkinlikte ağırlayacağımız misafirlerimizin sayısı 30'u aşkın olacak. Şiirlerin satır aralarındaki gizlenen Çanakkale ruhunu, Türklük ruhunu ön plana çıkaracak konuşmalar yapılacak.'

Söylemez, sempozyum kapsamında Akif'in şiirlerini anlatan bir de konser verileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA