Yunusemre Belediyesi Kadınların Sesine Kulak Verdi

Yunusemre Belediyesi ile İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, hazırladığı proje ile kadınların sesine kulak verdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi kurulan stantta kadınlara hangi konularda kendilerine karşı daha duyarlı davranılmasını istedikleri sorularak talepleri alındı. Toplanan veriler ise rapor haline getirilecek ve kamuoyuyla paylaşılacak.

Yunusemre Belediyesi Kadınların Sesine Kulak Verdi
Kültürel ve sosyal çalışmalarda kadınlara pozitif ayrımcılık yapan Yunusemre Belediyesi, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ile birlikte Karaköy’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi Kadının Sesi standını kurdu. Kurulan stantta kadınların istek ve beklentilerinin not alınmasının yanı sıra broşür ve karanfil dağıtıldı. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, standa gelen bayanlarla sohbet ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

“KADINLARIMIZIN SESİ OLACAĞIZ”

Belediye olarak kadınlara yönelik güzel çalışmalara imza attıklarını kaydeden Şule Uygur, amaçlarının bu konuda bir farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Uygur konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Belediyemiz ve Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezimiz ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Farkındalığı artırmak adına bir stant açtık. Bayanlarımızın gönlünden geçenleri duymak, onların elçisi olmak adına buradayız. Yunusemre Belediyesi olarak kadınlarımıza dokunmayı, kadınlarımıza hizmet etmeyi çok seviyoruz. Belediye Başkanımız Mehmet Çerçi bu konuda çok duyarlı. Birçok mahallemizde hanım lokallerimiz mevcut. Kadınlarımızı eğitmek, el becerilerini geliştirmek, toplumda hak ettikleri yerde olmalarını sağlayabilmek adına var gücümüzle çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde çalışmalarını bitmek aşamasına gelen Barbaros Mahallemizdeki hanımlar lokalimizi de hayata geçireceğiz. Yunusemre Belediyesi olarak her zaman kadınlarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden ne beklediğini, neler istediklerini, inşallah onların sözcükleriyle dile getireceğiz. Bugün burada toplanan verileri Toplum Sağlığı Merkezimiz ile birlikte değerlendirerek, sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

“KADIN DAYANIŞMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzman Dr. Ümit Atman, Yunusemre Belediyesi’nin sosyal, kültürel ve farkındalık yaratma adına yapılan her türlü projeye tam destek verdiğini belirtti.

Dr. Atman, stantta toplanan taleplerin rapor haline getirileceğini ifade ederek, “8 Mart kadınlarımız için bir farkındalık günü olmalıdır. Biz kadınlar, eksik olduğumuz, noksan kaldığımız noktaları fark ederek, bunları talep etmeyi ve bu konularda kendimizi geliştirmeyi seçmeliyiz. Bugün burada kadınlarımızın sesine ses olmak, onların istek ve taleplerini devletimizin en üst makamlarına iletmek ve Yunusemreli kadınlarımızın sesini örnek ses olarak duyurmayı hedefliyoruz. Kadınlarımızın; yaşını, eğitim durumunu, medeni durumunu, çocuk sayısını, ruh hallerini ve beklentilerini tanımlayacak verilerle birlikte bir rapor oluşturacağız. Bu rapor doğrultusunda da çalışmalarımıza devam edeceğiz ve kadınlarımızın hak ettiği yere gelmelerine vesile olmak istiyoruz. Hala kadınlarımızın yüzde 38’i şiddet görüyor, on kadından biri gebeliği sırasında şiddet görüyor, yüzde 26 oranında 18 yaşın altında çocuk gelinimiz var. Bu rakamlarla biz baş etmek zorundayız. Bunun için de en önemlisi kadın dayanışması” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA