Kovanlara İlkbahar Bakımı

Bolu'da, arıcılar, havaların ısınmasıyla ilkbahar bakımı ve parazitlerden korunma amacıyla ilaçlama çalışmalarına başladı.

Kış aylarında arılarını ovaya indiren arıcılar, bahar mevsiminin gelmesiyle Yeniçağa ilçesi Eskiçağa köyünde bulunan arıcılar da kışlatmadan çıkan arı kovanlarında temizleme çalışması yaptı.

İlkbahar bakımı ve kışlatmadan sonraki kovan değişiminin büyük önem taşıdığını ifade eden arıcı Servet Bulut, arıların uzun bir süredir yaşamlarını sürdürdüğü kovanları temizlediklerini söyledi.

Bulut, arıların hijyenik bir kovan bahara girmesini amaçladıklarını belirterek, bu bakım sayesinde kış mevsiminde ölen işçi arıların arasında ana arının olup olmadığı da kontrol ettiklerini dile getirdi.

Ayrıca arı hastalıklarından korunmak konusunda gerekli tedbirleri almak zorunda olduklarını da sözlerine ekleyen Bulut, 'Arıların kışı geçirdiği kovan ister istemez nemli ve kirli olacaktır. Bu nedenle elimizden geldiği kadar kovan temizliğini yaparak bahara arılarımıza daha iyi bir ortam hazırlamak istiyoruz' diye konuştu.

Kaynak: AA