Kastamonu'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajları

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Vali Şehmus Günaydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, kutlama mesajı yayınladı.

Vali Şehmus Günaydın, mesajında şunları kaydetti: “Karşılaştığı bütün zorluklarda sorumluluk alarak hayatın her aşamasında aktif görevler alan Türk kadını, özellikle Milli Mücadele döneminde sergilediği özverili, fedakar ve vatansever davranışıyla kahramanlığın en güzel örneğini ortaya koydu. 8 Mart, varlıklarıyla fedakarlığı, kahramanlığı ve duyarlılığı temsil eden, sonsuz sevgi ve merhamet timsali kadınlarımızın gurur günüdür. Ailesi, ülkesi ve milleti için yaptığı fedakarlıklarla, sosyal ve ekonomik alanda önemli roller üstlenen, toplumumuzun yapısını güçlendirip şekillendiren, aile birliğinin en önemli unsuru, daima özverinin, asaletin, sevginin kaynağı olan kadınlarımız; her türlü takdiri hak etmektedirler. Yürekleri sevgi dolu başta şehit ve gazi anneleri ile eşleri olmak üzere, Şerife Bacı’nın ve Halime Çavuş’un torunları olan tüm Kastamonulu ve ülkemizdeki bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, sağlıklı, başarılı ve huzurlu günler dilerim.”

BAŞKAN BABAŞ’IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

“Bizler, kadınlarıyla var olmuş bir milletiz” diyen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, mesajında şunları kaydetti:

“Öyle ki Türkiye Cumhuriyeti’nin temeline ilk harcı atanlar yiğit Türk kadınıdır. Ülkemizin en zor dönemlerinde; kadınlarımızın evlatlarını vatana kurban olsun diye askere kına yakarak göndermesi, Şerife Bacı’nın çetin bir kış gününde çocuğunun üzerindeki örtüyü alarak mermilerin üzerine örtmesi ve vatanımızın işgaline karşı yapılan ilk kadın mitinginde dünyaya meydan okuyan bir deklarasyon yayınlaması gibi bir çok kahramanlığa imza atan Türk kadının vatan sevgisi bizlerin kadınlarımıza büyük önem vermesi gerektiğinin bir göstergesidir. Tarihte bir çok oyunu bizler kadınlarımızın fedakarlıklarıyla aşmış bir neslin evlatlarıyız."

"Bugün de yine ülkemiz üzerinde aynı şer odaklarının oyunlarını görmekteyiz. Kınalı kuzularımız vatanımızdaki şer odaklarının kötünü kurutmak adına toprağımızı kanlarıyla sulamaktadır. Terör örgütünün ve destekçilerinin hain saldırılarıyla dirlik ve düzenimiz bozulmak istenmektedir. Bu zor günleri ülkemiz yine tarihimizde olduğu gibi fedakâr ve cefakar kadınlarımızın dik duruşu ve yetiştirdikleri vatan evlatlarının üstün mücadelesi sonucunda sona ereceğine yürekten inanıyorum. Çanakkale’de, gerekse Milli Mücadele yıllarında dünyaya meydan okuyarak vatanı için canlarını seve seve feda edebileceklerini haykıran, kahramanlıkları dillere destan olan Şerife Bacı’nın, Halime Çavuş’un torunları, Kastamonu kadınlarımıza 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde restorasyonunu tamamladığımız Hüma Hatun Konağı’nı hediye etmekten ötürü büyük mutluluk duyuyorum. Bu duygular içerisinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.”

BAŞKAN ARSLAN’IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, 8 Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

“Kadınların toplumsal ve siyasal yaşama etkin katılımı, gelişmişliğin ve çağdaşlığın önemli göstergelerinden biridir. Günümüz dünyasında, milletler kadına verdikleri değer ölçüsünde statü kazanır duruma gelmiştir. Milli Mücadelemizde cephede savaşan erkeğine mermi taşıyan Türk kadını, Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte, sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, siyasette ve diğer birçok alanda erkeklerle eşit haklara sahip olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle tarihe adını altın harflerle yazdıran Türk Kadını başta olmak üzere tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
Kaynak: İHA