Emet'te Vergi Rekortmeni Esnafa Plaket

Emet Kaymakamı Mahmuthan Arslan ve Emet Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Yaprak, Vergi Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında ilçede geçen yıl en yüksek vergi veren esnafları iş yerlerinde ziyaret ederek plaket ve çini tabak hediye etti.

Emet'te Vergi Rekortmeni Esnafa Plaket
VERGİ YÜKÜNÜN ADİL VE DENGELİ DAĞILMASI İÇİN VATANDAŞLARINDA SORUMLUKLARI VAR

İş yerlerine yapılan ziyaretlerde açıklamalarda bulunan Emet Kaymakamı Mahmuthan Arslan, vergi yükünün adil dengeli bir şekilde dağılımını sağlamak için vatandaşların vergi mükellefiyeti ile ilgili ödev ve sorumluklarını tam ve zamanında yapması gerektiğini söyledi.

Emet Kaymakamı Arslan; “Vatandaşlarımız vergi kaydı olmayan mükelleflere karşı duyarlı olmalı ve vergi dairesi kurumlarına destek vermelidir. Bugün ilçemizde en yüksek vergi veren vatandaşlarımızı iş yerlerinde ziyaret ettik. Bu arkadaşlarımızı ilçemizde tüm vergi veren vatandaşlarımız adına ziyaret ediyoruz. Vergi kutsaldır. İş yeri dahilinde vergi veren tüm esnafımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

MART BEYANNAME AYI

Emet Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Yaprak ise, içinde bulunduğumuz ayın beyanname ayı olduğunun altını çizerek, mükellefleri uyardı. Yaprak ; “1-25 Mart tarihleri arasında gerçek usulde gelir vergisi mükellefi ile sadece kira geliri elde eden mükelleflerin beyannamelerini vermesi gerekmektedir. Vergi dairesine gelemeyecek olan engelli ve hasta mükelleflerimiz kurumumuzun 461 30 31 nolu telefon ile arayabilirler. Biz de bu mükelleflerimizin beyannamelerini elden alarak, işlemlerini yapacağız” dedi.

Kaynak: İHA