Bu Görüntü Vatandaşların Tepkisine Yol Açtı

Kuşadası’na bağlı Davutlar’ın Sevgi Plajı’ndaki kanalda bulunan ördeklerin bakımsızlık nedeniyle ölmeye başlaması vatandaşların tepkisine yol açtı.

Bu Görüntü Vatandaşların Tepkisine Yol Açtı
Tepkilerini sosyal medyadaki paylaşımlarıyla dile getiren vatandaşlar, Kuşadası Belediyesi’nden tüm ördekler ölmeden önlem almasını istediler. 5 yıl önce o dönem belde olan Davutlar’ Belediyesi tarafından yapılan rekreasyon çalışmasıyla mesire yeri, tekne bağlama üniteleri ve kanala kavuşturulan Sevgi Plajı, hem yaz hem de kış aylarında Kuşadalıların ilgi gösterdiği önemli merkezlerden biri haline gelmişti. Yeşilliği ve plajının yanı sıra gölette yaşamlarını süren ördekleriyle de dikkat çeken Sevgi Plajı’’nda gerekli bakım yapılmadığı için oluşan mezbelelik görüntü ve ardından da kanaldaki ördeklerin ölmeye başlaması vatandaşlardan eleştiri ve tepki aldı.

Sosyal medyadan ölen ördeklerin fotoğraflarını da paylaşarak tepkisi dile getiren Evren Uysal isimli bir vatandaş, Kuşadası Belediyesi’ne sert eleştirilerde bulunarak, “Yeni birşeyler yapmanızı beklemiyoruz artık, yapılana sahip çıkın yeter. Davutlar Sevgi Plajında bulunan ördeklerden iki tanesi ölmüş ve biri neredeyse çürümüş kokmak üzere. Kaldırmak için neyi bekliyorsunuz tüm Ördekler ve sonrasında balıkların ölmesini mi? Ellerinde tebligat dağıtan muhteremler bu manzaraları görmüyor mu ? Yapıldığı günden beri hafta sonları Sevgi Plajı’na gezmeye giderim, ilk defa böyle bir manzara gördüm“ dedi.

Kaynak: İHA