Bilecik Belediyesi EXPO 2016 Antalya'da Çalışmalarını Tanıtılacak

Bilecik Belediyesi, 23 Nisan-30 Ekim tarihleri arasındaki EXPO 2016 Antalya’da, Şehirlerin En İyi Uygulamaları etkinliği kapsamında “Geleceği Yeşertmek” ve “Yeşil Şehirler“ alt temasıyla Bilecik tanıtacak.

Bilecik Belediyesi EXPO 2016 Antalya'da Çalışmalarını Tanıtılacak
Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü Koordinatörlüğünde Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bilecik İl Orman İşletme Müdürlüğü ve Bilecik Ziraat Odası ile birlikte Bilecik Belediyesinden ilgili müdürlüklerinin katkılarıyla gerçekleştirilen ortak çalışmayla Bilecik EXPO 2016 Antalya için hazırlıyor. EXPO 2016 Antalya Ajansı Kültürel Faaliyetler programı kapsamında; Şehirlerin En İyi Uygulamaları Etkinliği için başvuruda bulunulan ve “Karasu Yaşam Adası” başlığı ile proje hazırlayarak seçmelere katılan Bilecik Belediyesi, 191 gün süresince EXPO 2016 Sergi ve Fuar alanında yer alma hakkı kazandı. Antalya’nın Aksu ilçesinde 23 Nisan’da ’Çiçek ve Çocuk’ başlığıyla kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya’da çalışmalarına hızla devam ediyor.

“HER YÖNÜYLE BİLECİK TANITILACAK”

Bilecik’in tanıtımı ve turizmi anlamında büyük katkılar sunacak olan organizasyon hakkında bilgi veren Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalişkan şunları kaydetti:

Bilecik Belediyesi olarak, uluslararası boyutta gerçekleştirilecek olan ve dünyanın çeşitli bölgelerinden konuk ağırlayacak olan EXPO 2016 Antalya için biz Bilecik Belediyesi olarak bütün hazırlıklarımızı yaptık. Antalya’nın Aksu ilçesinde 23 Nisan’da ’Çiçek ve Çocuk’ teması ve “ Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya” sloganıyla kapılarını açacak olan EXPO 2016 Şehirlerin En İyi Uygulaması (Urban Best Practice Area-UBPA) için Antalya’da ilimizi tanıtma anlamında Tarih, Biyoçeşitlilik, Sürdürülebilirlik ve Asıl Temamız olan Yeşil Şehirler alt temaları için birçok başlıkta çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Terkedilmiş kentsel endüstri bölgesinde oluşturmuş olduğumuz alan içerisinde sera bahçesi oluşturuldu. Bu sera bahçesinde yaz ve kış aylarında(1.1.3 sürdürülebilirlik; başlığına paralel olarak ) damla sulama ile marul, maydanoz, sarımsak, pırasa, yeşil soğan sürekli olmak üzere;dikey bahçe ile.yöreye özgü domates asma üzüm, yöreye özgü endemik bitki olan şerbetçi otu, kekik, biberiye, safran, kapari, ahududu-böğürtlen yetiştirilecek. Bilecik cevizi, Bilecik bamyası, Bilecik nohutu, kuru fasulye Bilecik Çukuören biberi, Bilecik ayvası, Bilecik-İnhisar narı, Bilecik kirazı ve Bilecik kara inciri, Beylerce Üzümü, Zeytin gibi ürünlerin yer aldığı bir bahçe ile gelen konuklarımızın Bilecik’le ilgili hangi tür sebze ve meyvelerin yetiştiğini görebilecekleri bir alan oluşturulacak. Tarih alt teması içinde ;Yine aynı alanda küçük bir bölümünde Flora kültürünü yansıtmak adına; lale, sümbül, zambak, ak bardak, yedi veren gül,papatya,gelincik,yasemin, erguvan ikına kına, kasımpatı, Fatmagül çiçekleriyle bezenmiş olan bahçemizde , her ağaç ve bitkinin tanıtım künyesi yer alacaktır.. Bu sayede 7’den 70 ‘e tüm konuklarımız endemik bitkiler, ağaçlar, sebzeler, baklagiller ve meyvelerimizle ilgili detaylı bilgi sahibi olacaklardır” ifadelerine yer verdi.

’’KARASU YAŞAM ADASI GÖRÜCÜYE ÇIKACAK’’

Dev organizasyonda Bilecik Belediyesi tarafından ’’Yeşil Şehirler’’ kategorisinde hazırlanan Karasu Yaşam Adasını tanıtacaklarının dikkat çeken Çalışkan, ’’Bilecik Merkez Karasu mevkinde bulunan ve belediyemiz tarafından imar revizyon değişikliği kararı Teknik Başkan Yardımcılığımız koordinatörlüğünde; teknik müdürlüklerimiz tarafından uygulanarak, Ağır Mermer Sanayi Bölgesi olarak kullanılan ve çevre kirliliğine yol açan atıl bir alanı, “Yeşil ve Sağlıklı Şehir” haline getirmeyi amaçladı ve bunu başardı. Strateji Geliştirme Müdürlüğü olarak bu çalışmayı Proje haline getirip EXPO 2016 etkinliği için zenginleştirerek değerlendirilmek üzere Antalya Kalkınma Ajansına sunduk ve kabul edildi. 191 gün boyunca bu proje katılımcıların beğenisine sunulacak.’’
Kaynak: İHA