Balıkesir'deki Cinayet Davası

Kepsut ilçesinde eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde geçen yıl ağustos ayında eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, sanık Yaşar Aydın ile öldürülen Rabia Aydın'ın yakınları ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Sanık ile müştekileri dinleyen mahkeme heyeti, Yaşar Aydın'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, sanığın akıl sağlığına ilişkin rapor gelmediği için duruşmayı 2 Mayıs'a erteledi.

Bu arada, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ile Rabia Aydın'ın babası Sezai, annesi Sadiye ve kardeşi Fatma Alkan, duruşma öncesi adliye önünde bir araya geldi.

Platform adına basın açıklaması yapan Zekiye Uçar, davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Sanığın hak ettiği cezayı almasını istediklerini ifade eden Uçar, 'Platform olarak başta yaşam hakkımız olmak üzere özgürlüğümüz için direniyor, kadına yönelik her türlü şiddete karşı, kadın cinayetlerine karşı mücadele veriyoruz' diye konuştu.

Uçar, Özgecan Aslan cinayetinin ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan yasal düzenlemenin bir an önce çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Bursa'nın Büyükorhan ilçesi Piribeyler Mahallesi'nde yaşayan iki çocuklu Yaşar ve Rabia Aydın çifti, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma kararı almıştı. Manisa'nın Soma ilçesinde babasının evinde kalmaya başlayan Rabia Aydın'ı 6 Ağustos 2015'te konuşmak amacıyla aracına bindiren Yaşar Aydın'ın, onu Balıkesir-Kepsut karayolu Jandarma Hatıra Ormanı mevkisinde bıçakla öldürdükten sonra kaçtığı iddia edilmişti. Olayda yaralanan ve sürünerek karayoluna çıkan Rabia Aydın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, Yaşar Aydın ise jandarma tarafından yakalanmıştı.
Kaynak: AA