Atatürk Havalimanı'nda Güvenlik Önlemleri

Alınan güvenlik önlemleri kapsamında havalimanı personellerinin giriş ve çıkış yaptığı kapılara parmak izi ile yüz tanıma sistemi yerleştirilmesi amaçlanıyor.

Atatürk Havalimanı'nda alınacak güvenlik önlemleri kapsamında personellerin giriş ve çıkış yaptığı kapılara parmak izi ile yüz tanıma sistemi yerleştirilmesi planlanıyor.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'nda alınacak yeni güvenlik önlemleri, Mülki İdare Amirliğinde yapılan güvenlik toplantılarında masaya yatırıldı. Toplantıda, havalimanı çalışanlarının aprona giriş ve çıkışlarında bazı düzenlemeler yapılmasına karar verildi.

İçişleri Bakanlığı'nın ilgili birimlerine de sunulan kararlar kapsamında, Atatürk Havalimanı apronuna giden tüm kapılara parmak izi ve yüz tanıma sistemi kurulması planlanıyor. Sistemin kurulmasının ardından daha önce güvenlik kapılarında apron kartını okutarak, giriş ve çıkış yapan çalışanlar artık parmak izi ve yüz tanıma sistemini de kullanacak. Havalimanı terminalinde apron kartıyla geçilen kapılara da uygun şekilde bu sistemin yerleştirileceği öğrenildi.

Yaklaşık 3 ay sürmesi öngörülen hazırlık sürecinin ardından bu sistemlerin Atatürk Havalimanı'na yerleştirilmesine başlanması planlanıyor.
Kaynak: AA