15 Yaşında Evlendi, 19 Yaşında Dul Kaldı, 4 Çocuğunu Yalnız Büyüttü

Osmaniye’de, 15 yaşında evlenen, 19 yaşında dul kalan ve dünyaya getirdiği 4 çocuğunun tamamını okutup meslek sahibi yapan Osmaniyeli Cennet Sarpkaya’nın çocukları için verdiği hayat mücadelesi takdir topluyor.

15 Yaşında Evlendi, 19 Yaşında Dul Kaldı, 4 Çocuğunu Yalnız Büyüttü
Cennet Sarpkaya, henüz 15 yaşındayken kendisinden 30 yaş büyük Bekir Sami Güngör isimli kişiye ikinci eş olarak evlendi. Eşiyle evli kaldığı 4 yılda biri kız üçü erkek olmak üzere 4 çocuk dünyaya getirdi. Cennet Sarpkaya 19 yaşındayken eşi Bekir Sami Güngör, 49 yaşında akciğer kanserine yenik düşerek hayatını kaybetti. Eşinin ölümüyle aralarında birer yaş olan 4 çocuğuyla birlikte ortada kalan Cennet Sarpkaya eşinin kendisine tuttuğu baraka evde çocuklarıyla birlikte hayata tutunmaya çalıştı. Bir yandan çocuklarına bakan diğer yandan da ailenin geçimini sağlamak için çalışmak zorunda kalan Cennet Sarpkaya bu şekilde çocuklarını büyüttü. Cennet anne önce bir lokantada bulaşıkçılık yaptı, ardından fıstık fabrikasına girerek fıstık eledi. Son olarak da bir fabrika da aşçılık yaptı. Hem çocuk bakıp hem çalışıp kazandığı parayla da tüm çocuklarının eğitim öğretim görmesini sağladı. Cennet Sarpkaya’nın ilk çocuğu Hatice Çapar (36) liseyi bitirdikten sonra evlendi. Diğer çocuğu Mustafa Güngör (35) üniversite eğitimini tamamladı. Şu anda Mardin Artuklu Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapıyor. 34 yaşındaki çocuğu Mehmet Ali Güngör ise Botaş şirketinde yöneticilik görevinde, en küçük çocuğu Berat Güngör (33) ise İstanbul da polis memuru olarak görev yapıyor.

"EN BÜYÜK MUTLULUĞUM, AHLAKLI, DİNİNE BAĞLI ÇOCUKLAR YETİŞTİRDİM"

Şu anda 53 yaşında olmasına ve tüm çocuklarını okutup meslek sahibi yapmasına rağmen Cennet Sarpkaya çalışmak için müracaat ettiği İşkur tarafından Osmaniye çocuk yuvasına işe yerleştirildi. İlerleyen yaşına rağmen hala çalışan Cennet anne en büyük mutluluğunun ise tüm çocuklarını güzel ahlak üzerine yetiştirip, vatanına, bayrağına, dinine bağlı birer fert haline getirmek olduğunu belirtiyor. Ömrü yettiğince kimseye muhtaç olmadan çalışacağını belirten Cennet Sarpkaya, “Çok şükür çocuklarım bir yerlere geldiler. Benim için hayat hiç de kolay olmadı. Onları büyüttüm okuttum şu anda bir yerlere geldiler ama nasıl yaptığımı gelin birde bana sorun. 4 çocukla daha 19 yaşında dul kalmak ve onları hem büyütmeye çalışıp hem de karınlarını doyurmak ancak bunu yaşayan bilir. Çocuklarım şu anda bana çok yardımcı oluyorlar. Allah onlardan razı olsun. Ancak ben ömrüm yettiğince çalışacağım ve bu hayatta kimseye muhtaç olmadan onurlu bir yaşam süreceğim” dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZI DÜNYA GÖZÜYLE GÖRMEK İSTİYORUM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Fanatik bir hayranıyım” diyen Cennet Sarpkaya, “Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu günden bu yana hayranıyım. 14 yıl önce bu ülkenin başına geldi rahata, refaha kavuştuk. Ben 19 yaşında 4 çocukla ortada kaldığımda Cumhurbaşkanımız bu ülkenin başında olsa belki de bu zorlukları sıkıntıları hiç çekmeyecektim. Hayatta tek isteğim Sayın Cumhurbaşkanımızı dünya gözüyle görmek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA