Tramvay Hattının İlk Rayları Monte Edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Otogar ve Sekapark arasında yapımı gerçekleştirilen tramvay hattının ilk rayları döşendi.

Tramvay Hattının İlk Rayları Monte Edildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Otogar ve Sekapark arasında yapımını sürdürdüğü Tramvay Hattı Projesi’nin ilk raylarının montajına başlandı. Yahya Kaptan Hanlı Sokak’ta başlayan ray montajı tamamlandıktan sonra Salkım Söğüt, Sarı Mimoza ve Necip Fazıl Caddeleri’nde ray çalışmaları yapılacak. Hanlı Sokak’ın ilk 100 metresinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımı ile ilk ray monte edildi. Çalışmalar hakkında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “550 günlük süre içinde 14 kilometrelik hattımızı tamamlayacağız. 2017 yılının Mart ayında tramvaya bineceğiz. Tramvay hattı yerleşim bölgesinden geçtiği için alt yapı çalışmaları süreci uzatıyor. Raylı sistem açısından büyük bir başlangıç yaptık" dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, “Bugün ilk rayımızı döşedik. Bundan sonra süratle raylarımızı döşeyeceğiz. Metronun da projelerine başladık. 2018 ya da 2019 yılının başında metronun temellerini atacağız ve 2023 tarihinden önce metro çalışmalarımızı bitirmeyi hedefliyoruz. Kocaeli gibi büyüyen kentlerin en büyük sorunu ulaşım, ulaşımda da en önemli şey raylı sistemdir. Gelişen dünyada örneklerini görüyoruz. İnşallah süratli bir şekilde tamamlayıp hizmete alacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA