Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kolukısa Açıklaması 'Ortak Akıl Mitingleriyle Demokrasiye Sahip Çıktık'

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, ortak akıl mitingleriyle demokrasiye sahip çıktıklarını, referandumdaki özveriyle özgürleşmeye ivme kazandırdıklarını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kolukısa Açıklaması 'Ortak Akıl Mitingleriyle Demokrasiye Sahip Çıktık'
Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Bir-Sen Eğitimciler Birliği Sendikası Trabzon Şubesi tarafından düzenlenen “Trabzon Buluşmaları ve Motivasyon Toplantısı”, Akçaabat uygulamalı otelde yapıldı. Çok sayıda sendika üyesinin katıldığı toplantıda Trabzon Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Aykut Çanakçı, Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Kara selamlama konuşması yaparken, daha sonra söz alan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kolukısa, “Ortak akıl mitingleriyle demokrasiye sahip çıktık. Referandumdaki özverimizle özgürleşmeye ivme kazandırdık. Pür dikkat darbe karşıtlığımız; kendi ülkesini işgal etmeye alışmış bahtsız ordulara dur diyerek milletin iradesine sahip çıktık. Kurumsal alan yalanıyla palazlanan ahlaksız ve hukuksuz uygulamaya karşı topladığımız 12 milyon 300 bin imza tarihinin en acılı ayıbını yer ile yeksan ettik. İyiliğin iş gören elleri olarak tüm dünya mazlumlarına sınırları aşan yardımlarımız ümmeti sımsıcak kucaklama kaygısını hep taşıdık. Durumsallığa göre değil, hakikatın kurumsalı olarak topyekün taraf olduk. Ülkemizin tarihin tortularından arınarak, hantallıktan harekete, hareketten üretime, üretimden ekonomik iyileşmeye, özgürlüklerin genişlemesinden sosyolojisinin rahatlamasına, emeğin değere, değerin helal kazanca dönüşmesi için hep mücadele verdik. Özgür millet bağımsız devlet hedefini kişisel, grupsal ve cemaatsel mülk, mevkileri kendine hizmet millete hezimet odağı, kendisinden olmayanı karakter suikastlarıyla saf dışı, insani yardımları terör desteği, militanı sivil, askeri katil gösterenleri ifşa ettik” dedi.

“İŞ GÜVENCESİ VAZGEÇİLMEZDİR”

İş güvencesinin vazgeçilmezlerinden olduğuna dikkat çeken Kolukısa, “Kaygılı insan ürker, güvenceli insan üretir, iş güvencesi vazgeçilmezdir. Bugün bazı siyasilerin gündeme getirmeye çalıştıkları iş güvencesi mevzusu seçim beyannamesinde yer almamışken, henüz hükümet kurulmamış ve hükümet programı açıklanmamışken, seçim öncesi verilen vaatlerle ilgili hiçbir cümle sarfedilmemişken, milyonlarca insanı huzursuz edecek, kaosa kapı aralayacak söz ve eylemlerden uzak durulmalıdır. Memurların daha verimli çalışmaları için performans değerlendirmesi, denetim, teşvik gibi onlarca yol varken, bütün bir çalışma kültürün yok edecek bu ham anlayıştan vazgeçilmelidir. Malum yapının temizlenmesiyle ilgili elverişli bir zemin hazırlamak düşüncesi, kurunun yanında yaşı da yakmak fütursuzluğunu doğurabilir. Devletin içine sızarak kadrolara sinmiş virüslerin temizlenmesi için büsbütün ülkenin yakılması hiç akılcı değildir. Siyasi kamplaşmaların çetin çarpışmalara neden olduğu ülkemizde yeri geldiğinde bahaneler delil muamelesi görür, masum insanlardan mağdurlar ordusu oluşur” diye konuştu.

4/C’li çalışanlara değinen Kolukısa, “4B’liler kadroya alınmışken 4/C’li çalışanlara sözleşmede kadro yapılması kararı alınmışken, taşeron işçilere kadro sözü verilmişken, bu gidişatın tam tersine kökten bir değişiklik üzerinde düşünülmemiş, sonuçları hesaplanmamış bir maceradır. Devlet istihdamı artırmalı, güvenceyi sağlamalı, patron mantığıyla hareket etmek yerine kendi memuruna kol kanat germeli. Eksikleri denetleme ve disiplin yoluyla telafi etme yoluna gitmelidir. Baronlara dokunulmayan bir düzende memura kimse musallat olmamalıdır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA