AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ Cem Törenine Katıldı

Özdağ: 'Türkiye'nin belli yerlerinde AleviBektaşi çalıştayları yapmıştık. Bu çalıştaylarla AleviBektaşi geleneğinden gelenler ne istiyorlar, talepler nedir, bunları dinlemiştik. Bu konuda çalışmalarımızı bir noktaya getirdik. Sayın Başbakanımız öyle tahmin ediyorum ki birkaç ay içerisinde çalışmaları açıklayacaktır'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 'Türkiye'nin belli yerlerinde Alevi-Bektaşi çalıştayları yapmıştık. Bu çalıştaylarla Aveli-Bektaşi geleneğinden gelenler ne istiyorlar, talepler nedir, bunları dinlemiştik. Bu konuda çalışmalarımızı bir noktaya getirdik sayın Başbakanımız öyle tahmin ediyorum ki birkaç ay içerisinde çalışmaları açıklayacaktır' dedi.

Özdağ, Altındağ ilçesindeki Hüseyin Gazi Türbesi'ni ve cemevini ziyaret etti. Türbede dua eden Özdağ, cem töreniyle ilgili Hüseyin Gazi Cemevi yetkililerinden bilgi aldı.

Özdağ, cemevi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, partideki görev ve sorumlulukları kapsamında Alevi Bektaşi ocaklarını ziyaret ettiklerini, Alevi vatandaşların isteklerini, beklentilerini ve çözüm önerilerini dinlediklerini belirterek, sadece Türkiye'de değil Balkanlardaki dedeler, pirler ve mürşitlerle de teşrikimesaide bulunmak istediklerini bildirdi.

Alevi vatandaşların sorunlarını çok önemsediklerini ve bu konuda ciddi çalışmalar yapıldığına işaret eden Özdağ, kendisinin de Alevi akrabaları olduğunu dile getirdi. Özdağ şöyle devam etti:

'Hepimiz biriz, Hazreti Muhammet'in ümmetiyiz. Hazreti Ali'nin soyundan gelen Ehli Beyti seviyoruz. Anadolu topraklarında isimlerimiz farklı olabilir ama gayemiz bir. 'Gelin canlar bir olalım' sözünü gerçekleştirmek isitiyoruz. Bu topraklar son kalemiz bizim. Son kalede beraberce herkes inanç sisteminde özgürce yaşayacak ve kültürel hayatını birlikte yaşatacak. Bu toprakları sonsuza kadar Alevi ve Sünni geleneğiyle birlikte yaşatacağız.'

Bir gazetecinin 'Cemevleri hukuki statü kazanacak mı?' sorusu üzerine Özdağ, bu konuyla ilgili çalışmaların Adelet Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü vurgulayarak, 'Türkiye'nin belli yerlerinde Alevi-Bektaşi çalıştayları yapmıştık. Bu çalıştaylarla Alevi-Bektaşi geleneğinden gelenler ne istiyorlar, talepler nedir, bunları dinlemiştik. Bu konuda çalışmalarımızı bir noktaya getirdik. Sayın Başbakanımız öyle tahmin ediyorum ki birkaç ay içerisinde çalışmaları açıklayacaktır' değerlendirmesinde bulundu.

Hüseyin Gazi Türbesi Dernek ve Vakıf Başkanı Gülağ Öz de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Alevi toplumunun büyük sorunlar yaşadığını söyledi.

Sorunların çözümüyle birlikte kardeşliğin daha da pekişeceğine dikkati çeken Öz, 'Hükümetin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Alevilerin istekleri doğrultusunda çalışmalar yapılsın. Yapılan çalışmalar dernek ve federasyon temsilcileri dinlenerek, görüşleri alınarak yapılsın. Alevilerin kırmızı çizgisi cemevi ve cem ibadetidir. Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi kimseye bir şey kaybettirmez. Cami de bizimdir, cemevi de bizimdir. Aleviler hiçbir zaman Sünni geleneğe ve ibadetine saygısızlık yapmamıştır' ifadesini kullandı.

Özdağ, ziyaretin ardından Siteler'deki Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonunda düzenlenen cem törenine katıldı.
Kaynak: AA