Olgunlaşma Enstitüsünden 'Dünya Kadınlar Günü'ne Özel Sergi

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sergi açıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve ELVİNDER Başkanı Yeşim Gürsoy'un katılımıyla Büyükşehir Sergi Salonu'nda açılan sergide, kadınların toplumdaki yerine farklı bir bakış açısıyla bakılmaya çalışıldı.

Serginin açılışında konuşan Başkan Yılmaz, yaşamın her alanında yer alan kadınların toplumsal gelişmede önemli bir güç oluşturarak toplum içinde saygın görevler üstlendikleri gibi sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir toplumun oluşmasında da temel dayanağı olduklarını söyledi.

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden önce Türkiye'de kadın hakları, kadınların seçme seçilme hakkı ve kadınların sosyal hayattaki etkinliğinin artırılmasına yönelik yasalar çıkarıldığını anlatan Yılmaz, 'Bugün ülkemizde kadınlarımızın sosyal ve siyasi veya toplumsal yaşam içerisinde varlığı ve yeri gurur verici düzeyde. Her gün biraz daha artması için hükümetimiz çaba gösteriyor. Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da 'kadınlarımızı ve gençlerimizi ihmal etmeyin' diyerek sürekli bizlere tembihte bulunuyor. Çünkü Cumhuriyetimizin yükselmesinde, demokrasimizin gelişmesinde ve kültürümüzün çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılmasında eğitimli, çalışkan, özgür düşünceli Türk kadınlarımıza büyük görevler düşüyor' dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergide alanlarında başarı olmuş kadınların yaşam hikayelerinin anlatıldığı resimler bulunuyor.

Kaynak: AA