Çanakkale'de Bin Öğrenciye 7 Bin Kitap Dağıtılacak

Çanakçı Kaymakamlığının projesiyle dağıtılacak kitaplarla sosyoekonomik düzeyi düşük öğrencilere ulaşılarak yardım eli uzatılacak İlçe Kaymakamı Kayabaşı: 'Öğrencilere şefkatli bir şekilde yaklaşıp daha iyi bir gelecek hazırlama noktasında aileleriyle birlikte bizler de yanlarında olmayı hedeflemekteyiz'.

GÜLTEKİN YETGİN - Çanakçı ilçesinde kaymakamlık tarafından kitap dağıtılacak sosyo-ekonomik düzeyi düşük öğrencilerin daha iyi bir geleceğe sahip olması hedefleniyor.

'Çanakçı halkı okuyor' projesiyle ilçedeki yaklaşık bin öğrenciye 7 bin civarında kitap dağıtılacak. İsimleri belirlenen öğrenciler gruplar halinde kaymakamlığa gelerek arzu ettikleri kitapları alabilecek. Öğrenciler ile sohbet sırasında da durumlarıyla ilgili bilgiler alınacak.

Kitap verilen düşük gelirli ailelere mensup öğrenciler evlerinde de ziyaret edilecek. Bu sayede öğrencilere yardım eli uzatılması ve başarılarına katkı sağlanması hedefleniyor.

İlçe Kaymakamı Fatih Kayabaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en öncelikli amaçlarının iyi bir nesil yetiştirmek olduğunu bildirdi.

Sosyo-ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere yönelik çalışma yürüttüklerini belirten Kayabaşı, 'Onları kazanmak için birebir ilgilenmek, bu ilgilenme kapsamında da öğrencilerimize güzel kitaplar hediye etmeyi amaçlıyoruz' dedi.

Kayabaşı, öğrencilerin kitap okuyarak eğitim seviyelerini yükseltebileceklerine dikkati çekerek, 'Sosyo-ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere kitaplar vererek onlara ulaşmayı, aynı zamanda bu öğrencileri evlerinde ziyaret ederek onların durumlarını görmeyi hedeflemekteyiz' diye konuştu.

Öğrencilere devletin şefkat elini uzatmak istediklerini dile getiren Kayabaşı, şunları kaydetti:

'Bu şekilde öğrencilere şefkatli bir şekilde yaklaşıp daha iyi bir gelecek hazırlama noktasında aileleriyle birlikte bizler de onların yanlarında olmayı hedeflemekteyiz. İnşallah bu çocukların bizleri yanlarında gördükleri zaman hayata sımsıkı sarılacaklarını düşünmekteyiz. Kitap bu çocukların ışığı olacak.'

Kayabaşı, ilçede yaklaşık bin öğrenci olduğunu belirterek, 'Biz öğrencilerimize 7 bin civarında kitap vermiş olacağız. Bu da çok büyük bir rakam ilçe için. Öğrencilerimizi ağırlıyoruz, ne kadar kitap okuyacaklarını soruyoruz, bu kitapları öğrencilerimize istedikleri kadar veriyoruz' ifadelerini kullandı.

Okullardaki tüm öğrenciler için 100 temel eser yarışması yapacaklarını bildiren Kayabaşı, 'Buradaki amaç ilkokul, ortaokul ve lisedeki öğrencilerimize kitaplar hediye ederek onları okumaya teşvik etmek, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Yarışmada başarılı olan öğrencilerimize hediyeler vermeyi düşünüyoruz' dedi.
Kaynak: AA